Mark Hamill over 'Star Wars: Episode VII'

Hij vindt de ervaring erg fijn.

Met de grote aankondiging van de cast van Star Wars: Episode VII kwam er een einde aan maandenlange speculatie. Oorspronkelijke castleden Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher zouden terugkeren als Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia. In een interview vertelde Hamill nu over hoe het voor hem voelde.

”Kijk, ik ben me ervan bewust dat het voor veel mensen niet uitmaakt, maar voor de UGF – de ultra gepassioneerde fans – zij zouden mij met hooivorken en fakkels achterna komen, zoals boze dorpelingen in de oude Frankenstein-films doen. Ik zou veel uit te leggen hebben, als ik het niet op z’n minst geprobeerd had. Het is niet alsof ik een keus had.”

Maar fijn vindt hij het wel: ”Ik heb Tony Daniels of Carrie Fisher of Harrison Ford of Peter Mayhew al jaren niet meer gezien. Het is geweldig om hen weer te zien, want dat had ik niet verwacht,” vertelde Hamill. ”Nogmaals, het is allemaal zo onverwacht. Het is alsof je een broek aandoet die je al vijf jaar niet aan hebt gehad, waar je in de zak een 20-dollar briefje vindt. Oh, dat is mooi.”

En hij bereidt zich al een tijdje voor op de rol. ”Ik heb mijn dieet verandert. En ik ben aan het sporten. Dat dus. Maar over de film zelf: ik heb de departementen gezien, de kostuums en de creature shop. Ik heb de mensen van de cast ontmoet en technici aan het werk gezien.”

Maar geheimen van de set hoeven we niet van hen te verwachten: ”Dit is een compleet andere wereld. Bij de eerste film maakte het niemand wat uit. Voor de tweede was er veel interesse. Maar dat was in de tijd voor het internet. Ik vertel mensen dat we hen niet willen irriteren of een spel met ze willen spelen. Maar we willen de verrassingen voor de film bewaren in plaats van ze via het internet uit te laten lekken.”



NieuwsFilm

meest populair