Blu-ray

Blu-Ray Review: The Wolf of Wall Street

Heerlijk meesterwerk van Martin Scorsese en met een voortreffelijke cast.

door Bram de Groot op 11.06.2014 om 16:10 in Blu-ray


Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort), Jonah Hill (Donnie Azoff), Margot Robbie (Naomie Lapaglia), Kyle Chandler (Patrick Denham), Matthew McConaughey (Mark Hanna), e.a. | Speelduur: 179 minuten | Bioscooprelease: 9 januari 2014 | FilmTotaal recensie: The Wolf of Wall Street

De Goodfellas-fans zullen vast hebben genoten van Martin Scorseses voortreffelijke misdaadkomedie The Wolf of Wall Street. De films komen namelijk in grote lijnen overeen en laten we eerlijk zijn: dit is ook helemaal niet erg. Scorseses meest recente topper herbergt namelijk een zeer vermakelijk verhaal en een aantal briljante en anders wel opvallende rollen van onder meer Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie (!), Kyle Chandler en uiteraard Matthew McConaughey. De laatste zorgde met zijn kleine rol misschien wel voor de beste scène in de film.

De misdaadkomedie over de succesvolste periode van de charmante meesteroplichter Jordan Belfort scoorde uiteindelijk bijna $400 miljoen aan de wereldwijde box office en mocht vijf - niet verzilverde - Oscarnominaties in ontvangst nemen. DiCaprio won voor zijn rol als Belfort de nodige prijzen, waaronder de Golden Globe. Sinds enkele dagen ligt er een degelijke Blu-Ray uitgave van The Wolf of Wall Street in het schap.

Synopsis

In 1987 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna, start Jordan Belfort op zijn 26e zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar. Per week. Zijn tomeloze ambitie leidt tot een gestoord leven vol bedrog, doorgesnoven prostituees, overdadige diners, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen coke. En dat terwijl zijn bloedmooie vrouw Naomi op hem wacht in zijn landhuis in de Hamptons. Om beide levens vast te houden, bedenkt Belfort met zakenpartner Donnie inventieve manieren om de bakken illegaal geld wit te wassen bij de Zwitserse bank van Jean-Jacques Handali. De meest notoire geldwolf van de jaren '90 staat boven alles en iedereen, maar dan begint het net van de FBI zich om hem heen te sluiten.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Wolf of Wall Street lekker "Fresh" met 77%. De IMDb noteert een betere 8,3 bij ruim 369 duizend stemmen. Hiermee staat het op #112 in de IMDb Top 250. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadkomedie met een vergelijkbare 8,4 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers gaf 4,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

... Bril-fucking-jant! Ik ben omvergeblazen door deze film! De film moet een beetje opbouwen, maar als je er eenmaal inzit laat de film je ook niet meer los! Het is erg gaaf om te zien hoe Belfort zich op spectaculaire wijze omhoog werkt, en zijn ondergang net zo spectaculair is! Ik vond de film erg hard, maar dat vond ik in principe erg goed werken! DiCaprio speelt hier de rol van zijn leven!... - JamesBond

Box Office

Het productiebudget van The Wolf of Wall Street bedroeg zo'n $100 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een redelijke $18,4 miljoen en eindigde op $116,9 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een fraaie $389,6 miljoen. De opbrengst in de Nederland bleef steken op een zeer nette $8,2 miljoen.


Blu-Ray: The Wolf of Wall Street | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2:40 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands (ingebakken) | Extra's: The Wolf Pack | Running Wild | The Wolf of Wall Street Round Table | EAN: 8715664110058 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-Ray van The Wolf of Wall Street wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase, met daarin uiteraard de Blu-Ray en eromheen een vergelijkbare sleeve. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van een uitsnede van de herkenbare filmposter.

Beeld & geluid

Met de beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave zit het helemaal goed. Wat nog meer opvalt is de fantastische muzikale ondersteuning via de fraaie soundtrack en tijdens enkele drukkere scènes in de film. Opmerkelijk is dat de ondertiteling is ingebakken, raar. Verder prima schijf op dit punt!

Extra's

Er staat zo'n veertig minuten aan extra materiaal op de schijf. De meest tijd wordt ingenomen door "The Wolf Pack", wat een snelle 'making of' betreft met interviews met cast en crew. De featurette "Running Wild" gaat meer over de waanzin van de film en het spelen van de uiteenlopende bizarre rollen. Een snel ronde tafel-gesprek met acteurs Leonardo DiCaprio en Jonah Hill, regisseur Martin Scorsese en scriptschrijver Terence Winter (The Sopranos) kun je bekijken via de extra "The Wolf of Wall Street Round Table".


Conclusie: Ouderwetse Martin Scorsese-film om van te smullen, met een prima Blu-Ray uitgave.

De knappe rol van Leonardo DiCaprio wordt over het algemeen het meest bejubeld, maar dit doet een eigenlijk afbreuk aan het aandeel van de andere castleden en uiteraard de fantastische klus van regisseur Martin Scorsese. De filmmaker trekt namelijk alles uit de kast en laat zien dat hij nog steeds één van de beste regisseurs is. Scorsese focust zich op dit moment op een aantal tv-producties en het historische drama Silence met o.a. Andrew Garfield, Liam Neeson en Adam Driver.

Deze Blu-Ray uitgave van The Wolf of Wall Street is keurig. Beeld en geluid zijn prima en er zijn ook een aantal - misschien wat weinig - extra's terug te vinden. Hieronder het complete ronde tafel-gesprek van bijna een half uur:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Wel stom dat je de ondertiteling niet kan uitschakelen… Maar ja dan moet je maar de buitenlandse uitgaves aanschaffen.

KeesjeNL

Avatar

De link om te stemmen verwijst naar I, Frankenstein:P.

M0vieFreak

Avatar

Geweldige film! Een echte meesterwerk! :W Deze ga ik zeker kopen.

mooffie

Avatar

Hoe kunnen de ondertitels ingebakken zijn en toch in meerdere talen?

Marjo

Avatar

Geen extended cut dus :N? http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=35229

Banned

Avatar

mooffie "Hoe kunnen de ondertitels ingebakken zijn en toch in meerdere talen?"


Ze zijn niet ingebakken je kan ze gewoon niet uitschakelen. Dat is een verschil. Als ze zouden ingebakken zijn staan ze op de film zelf wat bij deze blu-ray niet het geval is… Ook is nederlands de enige ondertiteling die hier kan kiezen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair