Ice Cube's zoon speelt Ice Cube in N.W.A.-biopic ‘Straight Outta Compton’

Aangezien hij zelf veel te oud is, schuift hij zijn zoon O’Shea Jackson Jr. maar naar voren.

Straight Outta Compton, de aankomende film rondom hiphopgroep N.W.A., heeft Ice Cube als producent. Laatstgenoemde is natuurlijk te oud om zichzelf te spelen, dus heeft regisseur F. Gary Gray Ice Cube's zoon O’Shea Jackson Jr. nu gecast voor de rol. Alle andere rollen moeten nog ingevuld worden, iets dat naar verwachting snel zal gaan gebeuren.

Volgens TheWrap mag Ice Cube meebeslissen met het castingproces, dus het is niet zo heel gek dat zijn kroost met de rol aan de haal gaat. Ook Dr. Dre en Eazy-E‘s weduwe Tomica Woods-Wright beslissen mee over de cast.

Straight Outta Compton, met een script van Jonathan Herman, besteed aandacht aan de opkomst van de hiphopgroep N.W.A. Ice Cube, Eazy-E, Dr. Dre, DJ Yella en Arabian Prince vormden de groep laat in de jaren tachtig en werden op den duur vergezeld door MC Ren. De groep bracht twee platen uit en besloot er in 1991 een einde aan te breien.

Straight Outta Compton moet officieel gezien nog steeds groen licht krijgen, maar regisseur Gray behandeld het project alsof het zekerheid is. Naast het aanstellen van Jackson Jr. werd er al een sequentie opgenomen waarin Ice Cube en Dr. Dre praten over de nalatenschap van de groep.

NieuwsFilm

meest populair