Tom Hiddleston gecast als Hank Williams in biopic 'I Saw the Light'

De voormalige Loki speelt de legendarische country-zanger.

Tom Hiddleston (The Avengers, Only Lovers Left Alive) zal de hoofdrol spelen in I Saw the Light, een biopic over de legendarische country-zanger Hank Williams. Marc Abraham (Flash of Genius) zal het script schrijven en de film regisseren. Als basis voor het script gebruikt Abraham Colin Escotts boek Hank Williams: The Biography.

Williams wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke country-zangers/-schrijvers ooit, en hij leefde zo hard als een personage uit het gemiddelde country-liedje. Na straatarm te zijn opgegroeid in Alabama tijdens de Grote Depressie, werd Williams al snel beroemd met 11 nummer 1-hits, waaronder klassiekers zoals "Cold, Cold Heart," "Your Cheatin' Heart" en "I'm So Lonesome I Could Cry."

Williams leed ook aan spina bifida, wat leidde tot een verslaving aan alcohol en morfine om de pijn te verlichten. Door al deze slechte gewoontes en demonen uit zijn verleden, stierf Williams in 1953 op 29-jarige leeftijd.

RatPac Entertainment, Bron Studios, en Creative Wealth Media Finance zullen de film produceren en financieren. De opnames gaan in oktober van start in Louisiana.

Aaron L. Gilbert zal de film produceren samen met Brett Ratner, G. Marq Rosell en Abraham.

NieuwsFilm

meest populair