Één miljoen mensen trapten in Ryan Gosling hoax

Volgens een Facebook bericht had hij ooit eens een kind geadopteerd.

In het algemeen is Vaderdag een feestdag waarop wij onze oudeheren eren, maar iemand op Facebook had een andere gedachte: een één april grap. Een valse account, onder de naam van acteur Ryan Gosling (Drive, The Place Beyond the Pines, Gangster Squad), plaatste een foto met daarop een lachende Gosling die een baby vasthield.

Het bericht beschreef: 'Op deze Vaderdag heb ik besloten te vertellen over hoe ik vader werd. Deze kleine jongen was negen maanden toen ik hem ontmoette. Zijn moeder en ik waren goede vrienden, voordat zij aan kanker overleed. Ik beloofde haar dat ik altijd op hem zou passen. Hij bracht me zoveel plezier. Hij was mijn alles. Één jaar later, na de adoptie, wilde zijn biologische vader hem terug. Ik heb voor het kind gestreden, maar uiteindelijk won zijn vader. Het jaar waarin ik een vader was heeft mij geleerd hoe je onvoorwaardelijk kan liefhebben. We moeten dankbaar zijn voor onze kinderen en zij voor ons. Wat ik bovenal geleerd heb is dat elk kind liefde nodig heeft.'

De boodschap hield het daar niet bij. Als laatst stond er nog: 'Red duizenden kinderen en ontmoet me terwijl we het doen.' Naast de foto van Gosling en het zoetsappige bericht was er ook een link geplaatst naar een andere webpagina. Daar werden fans aangemoedigd om een T-shirt te kopen met de tekst Young Wild And Free. Indien je het kledingstuk zou aanschaffen maakte je kans op een date met de 33-jarige acteur. De webpagina vermeldde tevens dat het opgehaalde geld naar een stichting voor weeshuizen zou gaan.

Van de Facebook pagina is er inmiddels geen spoor meer te bekennen. In totaal vonden 936.000 mensen de foto leuk, die 51.000 keer op Facebook gedeeld werd.



NieuwsFilm

meest populair