Gangster Squad (2013)

No names. No badges. No mercy.

De prachtig aangeklede, goed geacteerde gangsteractie wordt in de weg gezeten door de mager uitgewerkte personages en de verwoede pogingen à la Tarantino cool te doen.
play

5,9 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Gangster Squad spelt zich af in L.A., in de jaren’40 en laat zien hoe Paul Lieberman een speciale politie-eenheid opricht om de Oostelijke maffia buiten de deur te houden.

Regie
Ruben Fleischer
Cast
Ryan Gosling, Josh Brolin, Sean Penn, Holt McCallany, Michael Papajohn, Wade Williams, Ambyr Childers, Brandon Molale, Jeff Wolfe, James Hébert, Anthony Molinari, Mac Brandt, Austin Highsmith, Mick Betancourt, Neil Koppel.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 105.200.903
Release
11.01.2013
Release NL
10.01.2013
Release DVD
11.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruben Fleischer | Cast: Sean Penn (Mickey Cohen), Josh Brolin (John O’Mara), Ryan Gosling (Jerry Wooters), Giovanni Ribisi (Conway Keeler), Robert Patrick (Max Kennard), Emma Stone (Grace Faraday), Nick Nolte (Parker), Anthony Mackie (Coleman Harris), Michael Peña (Navidad Ramirez), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2013

Al bij de openingsscène van Gangster Squad van Ruben Fleischer is het duidelijk dat we geen subtiele twee uur tegemoet zullen gaan. We maken kennis met de Joodse topcrimineel Mickey Cohen en zijn hardhandige methodes om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Cohen is een voormalig bokser die probeert de Al Capone van Los Angeles te worden. Ongrijpbaar voor de politie en de rechterlijke macht, die hij voor een groot deel heeft omgekocht. Onweerstaanbaar voor de mooie, maar onzekere Grace Faraday. Dat je maar beter geen ruzie met Cohen kan maken blijkt uit het introductieslachtoffer van Fleischers biopic, die door twee auto’s en opgewacht door twee likkebaardende coyotes in tweeën wordt gereten.

Los Angeles heeft nooit in die mate last van de maffia gehad als Chicago en New York. Cohen arriveert er pas na de Tweede Wereldoorlog, die er te pas en te onpas wordt bijgesleept. De politietop heeft schoon genoeg van de terreurgolf die de voormalige vechtersbaas en zijn posse aanrichten. Politiecommissaris Parker (Nick Nolte die inmiddels klinkt als een bot scheermes) geeft zijn beste agent John O’Mara de opdracht om het criminele tuig uit de weg te ruimen; desnoods met ongeoorloofde middelen. O’Mara en zijn vrouw zoeken een club onconventionele agenten bij elkaar om de klus te klaren. Niet de beste jongetjes van de politieklas of agenten met een excellente staat van dienst, maar mannen voor wie het doel de middelen heiligt. Samen beginnen ze een criminele bende die Cohen uit de tent moet lokken.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

Gangster Squad Nieuwsberichten

Laatste reacties

Shifty777

"...De film is wat ongebalanceerd, wat begint in het scenario en ook bij de regisseur wat de mist in is......"

Tidus

"...Redelijk vermakelijke film waar naar mijn idee iets meer in had gezeten. Het verhaal boeit genoeg m......"

Tarkus

"...Puike gangsterfilm, nota bene gebaseerd op ware feiten. Boordevol spanning, vuurgevechten in echte......"

Gangster Squad

acties