Michael Bay reageert op kritiek 'Transformers: Age of Extinction'

Laat ze haten!

Transformers: Age of Extinction is, net als de vorige films in de franchise, onderwerp van stevige kritiek. Op RottenTomatoes scoort de film op moment van schrijven een percentage van slechts 17 procent, op basis van 121 recensies. De consensus van critici is dat de film wederom veel ontploffingen biedt, met een dunne verhaallijn. In een interview met MTV reageert regisseur Michael Bay op de kritiek.

”Pessimisten houden ervan te haten en het maakt me niet uit; laat hen haten,” vertelde Bay. ”Ze gaan de film alsnog zien! Ik denk dat het goed is om een beetje spanning te krijgen. Erg goed.”

De kritiek biedt zelfs wat goede feedback voor het creatieve proces, vindt Bay. ”Vroeger kon ik me er nogal aan storen, maar ik geloof dat het belangrijk is om het dialoog gaande te houden. Het houdt me aan het denken en dat is goed.”

Aan de box office opbrengsten zal het in ieder geval niet liggen. Het openingsweekend leverde in de Verenigde Staten alleen al meer dan honderd miljoen dollar op en is daarmee het beste van het jaar. Het zal overigens nog even duren voordat de film in Nederland te zien is: tot 3 juli.

NieuwsFilm

meest populair