Guillermo del Toro over 'Pacific Rim 2' en animatieserie

Het is de bedoeling de mythologie van de franchise de komende drie jaar flink uit te diepen.

Onlangs werd aangekondigd dat Guillermo del Toro Pacific Rim 2 zou regisseren, met een beoogde release in 2017. In een interview met de Wall Street Journal vertelde hij wat we van de nieuwe film kunnen verwachten. Ook ging de regisseur in het kort in op de geanimeerde serie, die de periode tot 2017 moet overbruggen.

”Ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen [scenarist] Zak Penn en ik met scenarist Travis Beacham. Toen wierpen we gewoon wat ideeën op,” vertelde Del Toro. En, toegegeven, ik zei tegen Zak, laten we plannen blijven maken tot we iets vinden waar de eerste film bij verbleekt.”[/i]

Vervolgens vertelde de regisseur over de mythologie van de franchise en dat deze in de volgende film uitgediept zal worden. ”Het is moeilijk een wereld te bedenken die niet van een comic book afkomstig is en eentje die een eigen mythologie had. Dus, bijvoorbeeld de Drift, dat was een interessant concept. En dan nog het portaal dat tussen universa zat. Hoe hebben ze dat gemaakt? En daarover hebben we een geweldig idee. Maar daar wil ik niet teveel over vertellen. Ik geloof dat mensen tegen de tijd dat ze de tweede film gezien hebben, merken dat ze echt op zichzelf staan. Ze verschillen heel erg van elkaar, maar hopelijk brengen ze hetzelfde geweldige spektakel. Maar de toon van de twee films wordt verschillend.”

En vervolgens ging hij in op de serie. Deze kijkt vooral naar de Shatterdome. ”Er wordt gekeken naar de verhalen van piloten die de Jaegers bouwen en die het onderhoud verrichten. En de kadetten die leren ze te besturen. Allemaal die zaken gebeuren voor de eerste film, en dus krijg je wat meer diepte in de achtergrond van bepaalde personages die in de tweede film te zien zijn. Het gaat dus echt om het uitbreiden van het materiaal.”

Het is de bedoeling dat de animatieserie in 2016 van start gaat en dat de comics (waar al mee begonnen is) doorgezet worden. ”Tegen de tijd dat we de tweede film uitbrengen, heb je al een goed gevoel over hoe de wereld eruit ziet en kunnen we ons toeleggen op de personages en het spektakel.”



NieuwsFilm

meest populair