Algemeen

Wist je dat: 'Edge of Tomorrow' oorspronkelijk een compleet ander einde had?

Maar het publiek zou hier door de vele actiescènes al te vermoeid voor zijn.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 07.07.2014 om 10:30 in AlgemeenSinds eind mei draait Edge of Tomorrow in de bioscoop, waarin Tom Cruise en Emily Blunt het opnemen tegen bijna onverslaanbare buitenaardse wezens. Het blijkt dat de derde akte van de film een stuk ingewikkelder was geweest, als scenarist Christopher McQuarie zijn zin had gekregen. Hieronder lees je wat hij voor ogen had. Heb je de film nog niet gezien, lees dan niet verder, want er zijn spoilers!

”Als Tom zijn kracht verliest en ze naar Parijs gaan, en Tom het team voorbereidt terwijl ze daarheen reizen, vertelt hij hen de regels van de film. Hij vertelt het team alles wat het publiek weet. Het komt erop neer: ‘Dood zoveel Mimics als je wil, maar geen Alpha. Als je een Alpha te grazen neemt, komen we hier terug en voeren we dit gesprek opnieuw en zullen we het niet eens weten. De vijand weet dan dat we eraan komen en ze vermoorden ons allemaal.’ Als ze naar Parijs gaan is er een klassieke horrorscène, waarin een van hen gescheiden wordt van de groep en hij wordt aangevallen door een Alpha en hij vermoordt hem. Terwijl hij dat doet, zie je de Omega de dag resetten en dan het gezichtspunt van de vijand. We gaan terug naar het vliegtuig en dan hoor je de speech opnieuw. Echter, ditmaal, als hij bij de zin ‘Je kunt erop rekenen dat ze een plan hebben om ons allemaal te vermoorden’, komt, wordt het schip neergeschoten. Als publiek, realiseer je je dan dat de vijand weet dat ze komen. Het probleem was dat je zo vermoeid bent tegen de tijd dat je daar komt.”

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Zou wel tof zijn voor op de Blu-Ray! :)

Steve-O

Avatar

Ik vond het een heel gave film in ieder geval. Had wel meer geld mogen verdienen aan de kassa.

11qqaazz

Avatar

Http://view.thespectrum.net/series/all-you-need-is-kill.html Het echte einde van Edge of tomorow.

budspencer

Avatar

Was zelf best blij met het huidige einde :)

Deze film heeft mij en m'n filmbuddy aangenaam verrast. Het was een pakkend verhaal, mooi in beeld gebracht, en met ook de nodige humor.

ERS

Avatar

Ik vond het huidige einde echt ruk. Veel te Hollywood! Dit einde is wellicht niet veel beter, vooral een stuk duisterder, maar wel logischer. Waarom kan het niet gewoon zo zijn dat de aliens gestopt zijn, maar Tom en Emily dood?! Want als Tom door het bloed van de Omega weer tijdkrachten krijgt en dus de dag reset dan zouden de aliens nog leven, maar nu is het zo dat de aliens al verslagen zijn voordat hij uberhaupt in Londen aankomt. En als de Omega zoveel kracht had om niet alleen de tijd te resetten, maar ook de volgorde te beïnvloeden zouden ze allang de oorlog gewonnen hebben. Echt nergens voor nodig dat ze nog leven, maar wel gewonnen hebben. (Behalve als we zouden accepteren dat Tom zn krachten terugkreeg, naar een eerder punt in de geschiedenis terug kan, de Omega verslaat (alleen?) en dan dus doorleeft. Maar dan moet ie niet zo verrast wakker worden.

Glennekeeeee

Avatar

Ik vond het einde goed! veel te veel gezaag erover! en een topfilm! zeer aangenaam verrast

nieuwslaatste nieuws

meest populair