De critici hebben het niet zo met James Franco's poëzie

Zijn gedicht over de overleden acteur Heath Ledger wordt de grond in geboord.

Sinds een onbekende openbaring heeft acteur James Franco (Rise Of The Planet Of The Apes, This Is The End, As I Lay Dying) getracht een aantal titels aan zijn levensloop toe te voegen. Regisseur, kunstenaar, schrijver en dichter vallen hier bijvoorbeeld onder. We kijken er dan ook niet helemaal van op wanneer één van zijn nieuwste projecten tegenvalt. Één van zijn laatste pogingen, een collectie van poëzie met de naam Directing Herbet White, krijgt namelijk armzalige recensies.

Één van die gedichten in het bijzonder wordt behoorlijk onderuit gehaald. Franco had namelijk een dichtstuk in The Telegraph geplaatst over de acteur Heath Ledger, die in 2008 op 28-jarige leeftijd overleed vanwege een mengeling van voorgeschreven medicijnen. Het Engelstalige vers ging als volgt:



Een recensent van The Telegraph schreef: "Noord-Korea keurde onderlaatst James Franco's nieuwste film The Interview af. Ze noemden het een daad van terrorisme en oorlog. Laten we hopen dat ze zijn poëzie niet ontdekken." Daar hield de pret niet op. In een ander artikel stond er: "James Franco heeft Heath Ledger's IMDB pagina in slechte poëzie veranderd." Volgens andere was het zo slecht nog niet. "Technisch gezien zit het vol essentiële feiten. Ledger speelde inderdaad een ridder in A Knight's Tale. Goed opgemerkt, James Franco."

Directing Herbet White bevat naast dichtstukken over Heath Ledger ook Franco's gedachtes over Lindsay Lohan en de wijlen River Phoenix. Men weet echter niet of dit een serieuze poging tot poëzie is of dat Franco zichzelf weer in de spotlights wilt plaatsen.



NieuwsFilm

meest populair