Toekomst 'Spider-Man' franchise onzeker

Roberto Orci zegt dat niets meer vast ligt.

Het lijkt erop dat de toekomst van de Spider-Man-franchise een stuk minder zeker geworden is. Na het succes van The Amazing Spider-Man, waarin Andrew Garfield nieuwe flair probeerde te geven aan het personage, werd bekend gemaakt dat Sony de franchise enorm uit wilde breiden. De bedoeling was zelfs om elk jaar een nieuwe film uit te brengen. Daarmee werd begonnen toen The Amazing Spider-Man 2 uitkwam, die gevolgd zou worden door The Amazing Spider-Man 3 en dan door spin-offs Venom en Sinister Six. Daarna zou het weer de beurt zijn aan The Amazing Spider-Man 4.

Maar, door de matige box office prestaties van Spider-Man 2 (dat met een box office verdienste van 700 miljoen dollar de minst presterende film in de franchise is) is dat weer onzeker geworden. Daar komt nog eens bij dat het schrijversteam, dat bestaat uit Roberto Orci en Alex Kurtzman uit elkaar is gegaan. De twee waren verantwoordelijk voor de creatieve beslissingen van de franchise, maar het lijkt erop dat het uit elkaar gaan van de twee grote gevolgen heeft.

Mogelijk wordt de volgorde van de films omgegooid. Orci is namelijk niet langer verbonden aan The Amazing Spider-Man 3. Kurtzman schrijft en regisseert wel nog de Venom spin-off. Verder lijkt helemaal niets meer zeker rond de franchise. ”Ik weet niet wat hun plannen voor die franchise zijn,” vertelde Orci over zijn bemoeienis met de franchise. ”Ik wil nooit nooit zeggen, maar we moeten uitzoeken wat Sony precies wil. Wanneer elke film uit moet komen bijvoorbeeld.”

”Ik heb waarschijnlijk meer gelezen dan wie dan ook. Ik houd van de Sinister Six, het idee van Venom. Er ligt een idee dat Spider-Man een van de belangrijkste personages van de studio maakt. Hij is zo populair. Spider-Man gaat voorlopig nog niet verdwijnen, maar het wanneer hij weer terug keert ligt nog niet vast.”

Interessant is dat Orci aangaf ”niet officieel verbonden te zijn”aan Amazing Spider-Man 3. Maar ”ik wil niet zeggen wat ze moeten doen. Ik wil ze niet het gevoel geven dat ik dingen vertel waarover ik niets te zeggen heb.”

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Sony de beslissing neemt om eerst de eerste spin-off in de franchise uit te brengen en dan pas een nieuwe originele film. Wat het ook wordt, of Amazing Spider-Man 3 daadwerkelijk in 2016 uit zal komen, lijkt twijfelachtig. Wat denken jullie? Was Sony te snel met de beslissing om een Cinematic Universe rond de Spider-Man-franchise op te bouwen?



NieuwsFilm

meest populair