Featured

FEATURED: Tien games die verfilmd moeten worden

Er zijn zoveel geweldige spellen, dat velen daarvan een eigen film verdienen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 23.07.2014 om 15:14 in Featured
De komende tijd kunnen we op z'n minst drie grote spelverfilmingen verwachten. Er wordt met Michael Fassbender gewerkt aan Assassin's Creed, er komt een verfilming van het toch al vrij cinematische spel The Last of Us en in 2016 brengt Duncan Jones ons Warcraft. Wat ons betreft genoeg reden om eens te kijken welke spellen nog meer naar het witte doek moeten.

Halo (2001)


Genre:
...
Actie
Leeftijd:
...
12+
Uitgever:
...
Microsoft
Ontwikkelaar:
...
Vanguard Entertainment

Als er één spellenreeks die een verfilming verdient, dan is dat Halo wel. Al sinds 2005 wordt er actief gewerkt aan de film, waarvan in eerste instantie het scenario geschreven werd door Alex Garland. Microsoft wist zelfs Neill Blomkamp aan te trekken als regisseur, maar de productie van de film wilde maar niet echt op gang komen. In 2007 werd de film zelfs 'dood' verklaard. In de jaren daarna maakte Microsoft de miniserie Halo 4: Forward Unto Dawn en werd de opdracht gegeven tot de digitale film Halo: Nightfall. Verder wordt er nog gewerkt aan een televisieserie rond Halo. Het is nog altijd wachten op een volwaardige bioscoopfilm. In de spellenreeks woedt er een interstellaire oorlog tussen de mensheid en buitenaardse wezens met de naam Covenant. Centraal in de franchise staan de avonturen van Master Chief John-117, een teamleider van een groep supersoldaten en zijn digitale compagnon Cortana.


God of War (2005)


Genres:
...
Actie, Avontuur, Fighter
Leeftijd:
...
18+
Uitgever:
...
Sony
Ontwikkelaar:
...
Ready at Dawn

In 2005 kwam het eerste spel in de God of War-reeks uit. De spellen zijn losjes gebaseerd op de Griekse mythologie en spelen zich af in het Griekenland van de Oudheid. We volgen Kratos, een Spartaanse krijger die de Olympische Goden de schuld geeft van de dood van zijn vrouw en dochter. Daarom gaat Kratos op een epische queeste om het enige object te vinden dat een Godheid kan doden: de legendarische doos van Pandora. In hetzelfde jaar dat het spel uitkwam, werd een poging ondernomen om de film te maken. Daniel Craig was de beoogde hoofdrolspeler, maar die wees de rol van Kratos af. Brett Ratner was verder een tijdje de regisseur van de film, maar uiteindelijk besloot hij uit het project te stappen. In 2012 hoorden we voor het laatst iets over de verfilming. Toen liet Sony weten de film graag te willen maken. Maar sindsdien is het wel heel erg stil rond het project...


BioShock (2007)


Genres:
...
Actie, Avontuur
Leeftijd:
...
18+
Uitgever:
...
2K Games
Ontwikkelaar:
...
Irrational Games

Het is het jaar 1960. Door een vliegtuigongeluk belandt Jack in de oceaan. Hij bevindt zich vlak bij de onderwaterstad Rapture, die ooit gebouwd werd als eens soort utopia. Maar door de ontdekking een eencellig organisme met de naam ADAM, dat bovenmenselijke krachten geeft, is de stad in verval geraakt. Jack moet proberen te ontsnappen uit de stad maar komt daarbij een boel door ADAM bezeten vijanden tegen, waaronder de dodelijke Big Daddies (die je op de foto hiernaast kunt zien). Dit spel won in 2007 allerlei Spel van het Jaar prijzen en kreeg al twee vervolgen: BioShock 2 en BioShock Infinite. In 2008 werd onder leiding van Gore Verbinski begonnen aan een verfilming van BioShock. In augustus 2009 besloot hij echter uit het project te stappen en zich te richten op het maken van andere films. Het gigantische beoogde budget van 200 miljoen dollar en het risico dat verbonden is aan spelverfilmingen, maakte dat Universal Pictures de stekker uit het project trok.


The Elder Scrolls (1994)


Genres:
...
Actie, Avontuur, Role Playing Game
Leeftijd:
...
12+
Uitgever:
...
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:
...
Bethesda

De Elder Scrolls games zijn onderdeel van een franchise, die bekend staat om zijn hoge fantasy-gehalte. We spelen in de fictieve wereld Nirn en dan specifiek het continent Tamriel. De landmassa is verdeeld in negen provincies en elk heeft zijn eigen rassen. Denk maar aan Orcs, Dark Elves, High Elves, Wood Elves en nog tientallen andere mythische wezens. Het continent wordt gekenmerkt door oorlog tussen verschillende facties en mythische zaken als de Elder Scrolls. Die hebben vele krachten, zoals de speler terug in de tijd te laten reizen en de zon te verduisteren. In elk spel volgen we een hoofdpersoon die in een of ander episch avontuur terecht komt. Daarbij zien de spelers de zeer uitgebreide wereld en dat zou 'm wel eens geschikt kunnen maken voor een Lord of the Rings-achtige filmreeks. Er zijn in elk geval genoeg verhalen te vertellen over de fictieve wereld en die is zo groot dat er genoeg materiaal is voor jaren aan films.


The Legend of Zelda (1986)


Genres:
...
Avontuur, Role Playing Game
Leeftijd:
...
?
Uitgever:
...
Nintendo
Ontwikkelaar:
...
Nintendo

The Legend of Zelda is een van de bekendste spellenreeksen van Nintendo, dat al 17 spellen maakte in de franchise. Elk daarvan heeft ruwweg hetzelfde uitgangspunt, maar kent vaak een andere invulling daarvan. Centraal staat het verhaal van Prinses Zelda, die ontvoerd wordt door de gemene Ganondorf. Het is aan de gewone jongen Link om haar te redden, maar dat gaat niet zomaar. Vrijwel altijd moet Link op een uitgebreide queeste om haar te vinden en te bevrijden. Ondertussen komt de speler op verschillende gebieden in het fictieve continent Hyrule, waar een aantal eindbazen verslagen moeten worden. Er werd al eens een poging ondernomen om een film te maken van The Legend of Zelda. Filmstudio Imagi Animations Studios had een idee voor een verfilming, dat ook daadwerkelijk voorgesteld werd aan Nintendo. De studio had echter geen goede ervaring met het falen van de Super Mario Bros.-film en besloot om niet in te gaan op het aanbod.


Half-Life (1998)


Genres:
...
Avontuur, Science Fiction, Shooter
Leeftijd:
...
16+
Uitgever:
...
Vivendi Games
Ontwikkelaar:
...
Valve Software

Half-Life behoort tot de absolute top van spellen. Vooral het verhaal van deze reeks is geweldig. De games beginnen als in New Mexico in de Black Mesa Research Facility een poort naar een andere dimensie geopend wordt. Dat gaat mis en theoretisch natuurkundige Gordon Freeman is een van de weinige overlevenden. Er wordt een poging ondernomen de poort te sluiten, maar dat plan mislukt en twintig jaar later is de Aarde veranderd in een dystopische plek, waar de Combine (een factie die bestaat uit mensen en buitenaardse wezens) de scepter zwaaien. Aan Freeman en zijn maten de taak om de wereld te redden... In 2013 kondigden J.J. Abrams en Gabe Newell aan plannen te hebben voor een film. Dat is het enige dat we daar ooit over gehoord hebben en het is wachten op een daadwerkelijke verfilming. Ondertussen wachten fans van de franchise al sinds 2007 op het door spellenmaker Valve beloofde afsluitende spel van de reeks: Half Life 2: Episode Three.


Shadow of the Colossus (2006)


Genres:
...
Actie, Fantasy
Leeftijd:
...
16+
Uitgever:
...
Sony
Ontwikkelaar:
...
Sony

Wander is een jonge man die verboden land betreedt. Op de rug van zijn paard reist hij over een grote vlakte. Onderweg komt hij zestien gigantische wezens tegen, de Colossi genaamd, die hij allemaal wil verslaan. Op die manier probeert hij het leven van een klein meisje genaamd Mono te redden. De spellenreeks is opmerkelijk omdat er naast de Colossi en de jonge Wander nauwelijks iets anders te doen en te zien is. De reeks draait bovenal om de epische strijd tegen de gigantische monsters. Er zijn geen steden, geen kerkers en geen andere personages om interactie mee te hebben. De Colossi moeten verslagen worden door hun zwaktes te identificeren en die uit te buiten. Dat in de omgeving wel ruïnes en andere oeroude gebouwen te vinden zijn, maken ruimte voor een achtergrondverhaal: Want wat zou daar gebeurt zijn? En waarom is het land verboden te betreden? Sony Pictures werkt al sinds 2009 aan een verfilming van het spel. Oorspronkelijk stond die onder leiding van Josh Trank, maar die is al lang geleden vertrokken. Nu is het wachten op een nieuwe regisseur...


Fallout (1997)


Genres:
...
Actie, Role Playing Game
Leeftijd:
...
?
Uitgever:
...
Interplay
Ontwikkelaar:
...
Black Isle Studios

Fallout speelt zich af in een alternatieve tijdslijn. De Tweede Wereldoorlog is anders verlopen en als gevolg daarvan zijn technologie, cultuur en politiek ook allemaal anders dan we gewend zijn. In de 21ste eeuw komt er een wereldwijd conflict op gang als gevolg van een groot olietekort. Verschillende landen gaan de strijd met elkaar aan, een strijd die uiteindelijk culmineert in nucleaire vernietiging. Jaren later bestaat de wereld nog maar uit een nucleaire woestenij. De paar groepen mensen die nog op het aardoppervlak wonen, overleven ternauwernood en de anderen leven in anti-stralingskelders, de Vaults genaamd. In één van die Vaults speelt het spel zich af. Centraal staat de strijd tegen een mutantenleger dat de mensheid wil uitroeien. In 1998 richtte studio Interplay Entertainment een aparte divisie op om zeven van de meest populaire spellen te verfilmen. Fallout hoorde daarbij en het was aan Brent Friedman om het scenario te schrijven. Uiteindelijk mislukten die plannen en werd er geen nieuwe poging overnomen het spel te verfilmen. Het plot van die beoogde film is wel uitgelekt en hier te lezen.


Heavenly Sword (2007)


Genres:
...
Actie, Fantasy, Fighter
Leeftijd:
...
16+
Uitgever:
...
Sony
Ontwikkelaar:
...
Ninja Theory

Heavenly Sword draait om een oeroude stam die al duizenden jaren een magisch zwaard beschermt. Dat behoorde ooit toe aan een machtige godheid en de stam bewaakt het totdat deze terugkeert om vrede naar het land te brengen. Op een dag besluit de slechte koning Bohan samen met zijn gigantische leger het zwaard te stelen. Het is aan Nariko, een vrouwelijke heldin met rood haar, om het zwaard te gebruiken tegen de vijanden. Er klampt echter één probleem aan dat machtige zwaard: het gebruikt al je levensenergie en dus heb je maar een paar uur om je missie te volbrengen. De strijd van Nariko is er dus een met tijdslimiet en dat maakt het een spannend verhaal. Er komt al een digitale film aan gebaseerd op het spel, onder dezelfde titel. Daarin spreekt Anna Torv de stem van heldin Nariko in. Het is nog wachten op een live-action verfilming...


Wolfenstein (1981)


Genre:
...
Actie, Avontuur, Shooter
Leeftijd:
...
16+
Uitgever:
...
Muse Software
Ontwikkelaar:
...
Muse Software

Castle Wolfenstein is een legendarisch spel uit de jaren tachtig. Het eerste spel uit de reeks speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en het is aan de speler om door een kasteel te lopen en op zoek te gaan naar Hitler, om hem te kunnen vermoorden. In latere spellen in de franchise is het aan hetzelfde personage, William 'B.J.' Blazkowicz, om het op te blijven nemen tegen de nazi's. Zij hebben de Tweede Wereldoorlog namelijk gewonnen en overheersen de hele wereld. Er werd al eens een film aangekondigd in de franchise, die gemaakt moest worden in de stijl van Captain America en Inglourious Basterds. De film zou een jonge Amerikaanse legerkapitein en een Britse geheim agent op een topgeheime missie naar Castle Wolfenstein volgen. In dat kasteel is Hitler aanwezig voor de presentatie van een geheim wapen. Als ze het kasteel bereiken, worden de twee helden geconfronteerd met Himmler's SS Paranormal Division, en begint een epische strijd om het lot van de mensheid.


BONUS: Diablo (1996)


Genres:
...
Actie, Avontuur, Role Playing Game
Leeftijd:
...
16+
Uitgever:
...
Vivendi Games
Ontwikkelaar:
...
Blizzard Entertainment

Lang, lang geleden leek het erop dat de strijd tussen hemel en hel in het voordeel van het kwaad beslecht zou worden. Diablo liet een van de hoofdemonen van de hel los op aarde, die uiteindelijk met veel moeite verslagen kon worden door een groep menselijke tovenaars, die bekend staan als de Horadrim. Zij versloegen Diablo op het nippertje. Later werd er een klooster op de plek des onheils gebouwd, waar het stadje Tristram zich omheen vormde. Als hevige aardbevingen maken dat de poort naar de hel weer geopend wordt, stromen demonen de wereld weer in. Aan de speler de taak om daar een stokje voor te steken. Er wordt volgens de laatste geruchten door Legendary Pictures gewerkt aan een film over de franchise. Diablo stond op de In Development lijst van de studio samen met de Warcraft-film, maar werd later daar vanaf gehaald. Het lijkt, gezien de populariteit van de reeks, wachten tot de verfilming er daadwerkelijk komt.


34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Angelonfire

Avatar

En de laatste tomb raider dan?

Bilbo

Avatar

Fallout :W !!! Het concept kan uitlopen tot een geweldige film, dus waarom het nog niet opnieuw geprobeerd is is mij een raadsel..

benjamin

Avatar

Eerste vraag is volgens mij waarom succesvolle games verfilmd moeten worden: oké, het is handig voor een luie filmmaker, maar ik zie hier vooral voorstellen die matige cinema zullen opleveren - zelfs als het niveau al hoger ligt dan bij andere genregenoten.

Ijzigevogel

Avatar

Hoop dat de aankomende films van kwaliteit zijn, vooral Assassin's Creed! De meeste gameverfilmingen vind ik nogal tegenvallen... hier een leuk stuk: http://film-factor.nl/specials/special-waarom-gameverfilmingen-altijd-falen

xLvk

Avatar

De Mass Effect reeks, Deus Ex, verschillende final fantasy games, phantasy star online om er maar een paar te noemen.. Er zijn zoveel betere games om te verfilmen als wat genoemd is.

JamesBond

Avatar

'Heavy Rain' en 'Beyond: Two Souls' zie ik graag goed (maar dan ook echt goed) verfilmd worden, ondanks dat de spellen al zeer filmisch zijn.

skullsplitter

Avatar

Splinter Cell, Assassins Creed, Thief, gelukkig wordt er tegenwoordig wel aandacht aan het verhaal gegeven. Nu nog geslaagde game-films...

horizon

Avatar

Day of the Tentacle staat toch wel bovenaan hoor.

Gelukkig dat Monkey Island wel al verfilmd is.

En wellicht Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Maar ook spellen als Space Quest, King's Quest en Larry verdienen een verfilming.

Pete_027

Avatar

Uwe Boll krijgt het nog druk al deze gameverfilmingen groen licht krijgen:P

Chris23

Avatar

S.T.A.L.K.E.R. is gebaseerd op een film.
S.T.A.L.K.E.R. is dus (samen met X-wing Alliance) de beste game ooit die gebaseerd is op een film .(die nooit genoemd word(en) in beste-game-gebaseerd-op-een-film-top-10`s b.t.w.)
Maar de game is best anders dan de film.
Ik zou dus wel een (big budget)film willen zien van de game S.T.A.L.K.E.R. (er word al een low budget film of serie van gemaakt geloof ik).

Ereptile

Avatar

God Of War :D Als trilogy zou dat perfect zijn! Halo lijkt me ook super Smiley face Elder Scrolls lijkt me ook wel vet Smiley face Alleen voor Wolfenstein ben ik een beetje huiverig. Doet me denken aan de verfilming van "Doom".

En niemand die The Last of Us nog heeft genoemd? En Dishonored lijkt me wel tof.

Bilbo

Avatar

Pete_027 "Uwe Boll krijgt het nog druk al deze gameverfilmingen groen licht krijgen:P"


Je maakt me bang....

pecanbroodje

Avatar

Baldurs gate 1 en 2.
Geweldige personages, geweldig verhaal en geweldige wereld. Hoef je niet veel aan te veranderen. Minsc gespeeld door Arnie:D

SciFiFanaat

Avatar

Leuke Feature.

M´n persoonlijke top 3:

1) Halo, ik blijf hopen dat ie ooit gemaakt gaat worden, allemaal gespeeld (op legendary) en ze mogen er van mij een trilogie van maken.

2) Mass Effect...Hoewel een komplete rip-off van diverse SF films en tv shows, name van Babylon 5, kan hier ook makkelijk een trilogie van gemaakt worden MAAR WEL MET EEN KOMPLEET ANDER EINDE.

3) Dragon Age Origins, was 1 van de beste RPG's die ik gespeeld heb en is al eigenlijk een virtuele film op zich.

hania99

Avatar

Pacman, Blocks en Arkanoid staan niet eens in de lijst.

movieboy

Avatar

Geef deze films een goede regisseur een goede verhaal en een hoog budget (en goed gekozen acteurs) plz!

1) God of war! (ik denk dat het een mix van the 300 stijl en clash of the titans wordt).

2) Fallout! Geweldige spel met een aparte sfeer, zeker film waardig!

3) The Elder Scrolls (1994) - Alles dat 'even goed' als LOTR kan worden gemaakt (maar dat betwijfel ik..) is altijd welkom!

4) Shadow of the Colossus (2006) - nostalgie :D

5) Halo!

movieboy

Avatar

Scheerzeep "Sonic? Mario?"


PASS

BlackiE

Avatar

Hello Kitty Island Adventure?

McMurphy

Avatar

Jammer dat de game serie met de beste verhaallijn niet genoemd wordt..... Metal Gear Solid!

geertvdheide

Avatar

benjamin "Eerste vraag is volgens mij waarom succesvolle games verfilmd moeten worden: oké, het is handig voor een luie filmmaker, maar ik zie hier vooral voorstellen die matige cinema zullen opleveren - zelfs als het niveau al hoger ligt dan bij andere genregenoten."

Ik denk dat game-verfilmingen gewoon zelden goed gedaan zijn, en daarom hebben mensen er een heel lage dunk van. Maar het heeft in sommige gevallen wel grote potentie naar mijn mening. Je kunt je afvragen waarom ze gemaakt zouden moeten worden, maar dat geldt ook voor boek- en stripboekverfilmingen. Echt nodig is het nooit, maar toch pakken die regelmatig goed uit. Het heeft wat mij betreft iets bijzonders om een bestaand concept of verhaal als film te zien. Een verhaal kan hierdoor op een mooie manier tot leven komen. Game-verfilmingen komen helaas meestal in handen van mensen zonder visie en talent, maar dat kan veranderen.

Sommige games zijn niet geschikt omdat ze puur op gameplay geënt zijn zonder een veelbelovend universum of achtergrondverhaal (zoals NFS). Andere games zijn juist al zo verhalend en filmisch van zichzelf dat een film wat minder toegevoegde waarde zou hebben (zoals The Last of Us en Heavy Rain). Maar daar tussen zit een hoop leuks, zoals de hier genoemde Fallout, Deus Ex, Half Life en Dishonored. Ik zou Starcraft ook wel als film willen zien. Resident Evil zou ook wel eens echt verfilmd mogen worden (de bestaande films hebben weinig met RE te maken).

Ik denk dat er ooit wel eens een hype ontstaat op game-verfilmingen. Als filmmakers er eenmaal brood in zien en er enkele goede voorbeelden ontstaan, dan kan het net zo gaan als bij de comicbook-hype. Er zijn zelfs veel meer mensen die gamen dan er stripboeklezers zijn. Misschien dat de aankomende Warcraft-film de deur alvast een stukje open kan zetten; ik verwacht dat die film beter in elkaar zal zitten dan de meeste game-films. We zullen zien hoe het gaat, maar er ligt in elk geval een hoop onontgonnen gebied wat mij betreft. Natuurlijk zouden originele films (niet gebaseerd op een bestaand IP) de boventoon moeten voeren in filmland, maar afgezien daarvan vind ik dat games net zo veel recht hebben om verfilmd te worden als (strip)boeken.

JamesBond

Avatar

'Alan Wake' lijkt mij inderdaad ook een spel dat verfilmd moet worden :Y

chewy

Avatar

Ik ben zelf een enorme fan van de legend of zelda games maar ik heb toch liever dat er daar geen film van woord gemaakt, wat wel een goede keuzen zou zijn voor een verfilming van een game Red Dead redemption

Secret1994goesFilm

Avatar

Angelonfire "En de laatste tomb raider dan?"

het gaat meer over franchises... Tomb Raider heeft al wat filmpjes...

OT: begrijp niet waarom ze voor de rol van God Of War Daniel Craig wouden pakken :P

En Elder Scrolls... het is super RPG game, maar tegenwoordig heb je al zoveel films in het genre gehad (bv Lord Of THe Rings...)

benjamin

Avatar

geertvdheide "Game-verfilmingen komen helaas meestal in handen van mensen zonder visie en talent, maar dat kan veranderen.

Sommige games zijn niet geschikt (...) maar daar tussen zit een hoop leuks

We zullen zien hoe het gaat, maar er ligt in elk geval een hoop onontgonnen gebied wat mij betreft. "


Op zich ben ik het zeker eens met veel zaken die je hier opmerkt, maar ik vrees gewoon dat de werkelijkheid van hoe het systeem werkt dat weinig toelaat. In de juiste handen zou er inderdaad iets interessants uit moeten komen (zeker aangezien verhalend toch iets haast moet gebeuren want iets bekijken en doen is zo'n andere beleving en hebben dus andere eisen), maar zoals we Hollywood kennen, zie ik eerder veel films die gewoon de naam gebruiken en dan omdat het volk daarmee al binnen is verder weinig zelf te bieden hebben. Zoals bijvoorbeeld een Skyrim: grote kans dat men daar gewoon doorsnee fantasy van maakt (ja, PG-13 uiteraard) die weinig toevoegt aan dat genre en zonder z'n naam wellicht niemand zou boeien. Als het allemaal verloopt zoals je beschrijft en de juiste mensen de juiste vrijheden krijgen, kan het interessant worden, maar ik vrees dat dat een halve utopie kan zijn.

Wat ik me verder ook iets meer afvraag is of games welk als boeken even geschikt zijn voor zo'n overgang - uiteindelijk is een boek net als een theaterstuk of film iets wat je eerder passief beleeft (wat overgangen vlotter maakt) terwijl een game iets is dat je actief beleeft. Zoals al gezegd zullen dus enkele verhalende ingrepen op z'n plaats zijn (want games die nu al interactieve films zijn moeten - daar ben ik het zeker eens - nu niet omgezet worden want dan verlies je gewoon dat ene aspect en iets simpel verliezen biedt geen meerwaarde) - maar dan nog vrees ik dat we eerder simpele films krijgen gezien veel games (logischerwijs) mikken op de actiescènes. Daar is niks mis mee om eens te bekijken, zeker niet, maar of daar nu echt hele karrevrachten van nodig zijn is nog iets anders..

YOLO

Avatar

JamesBond "'Alan Wake' lijkt mij inderdaad ook een spel dat verfilmd moet worden :Y"
T+)
Helaas gaat het lang duren voordat we een nieuwe Alan Wake game kunnen verwachten, aangezien Remedy Entertainment nog een tijdje bezig is met Quantum Break.

hania99 "Pacman, Blocks en Arkanoid staan niet eens in de lijst."

Je vergeet de video game klassieker aller tijden.

PONG. T+)

coolduder

Avatar

Red dead redemption verdient ook wel een kans!

Moviemagic

Avatar

Voor mij Bioshock, Diablo en Fallout zijn titels die ik erg graag op het doek wil zien. Ik begin er bijna van te kwijlen.

starbass

Avatar

Commander Keen! :P lekker hoppen met een pogostick, beetje op aliens schieten

B@chelor

Avatar

Halo nooit gespeeld, vond er niet zoveel aan, maar een verfilming zou ik wel willen zien.

Verder een verfilming van: God of War, Mass Effect, Castlevania, Bioshock en misschien wel Dead Space.

AsianMAExpert

Avatar

Metal Gear Solid 1 natuurlijk! De latere series op zich zelf al een film, maar een echte film is pas Da Bomb natuurlijk. En geen halve gare DBZ van Hollywood of Tekken of Street Fighter van 1994.
Hollywood kan als ze een game verfilming maken beter dichtbij eigen huis maken, zoals marvel and DC.
Maar had gehoopt dat ze beter zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair