Kevin Feige over waarom Peyton Reed perfect is voor 'Ant-Man'

Hij heeft een prachtige visie op het project.

Eerder deze zomer besloot Edgar Wright uit de productie van Marvel-film Ant-Man te stappen. Binnen twee weken vond de studio een vervanger in Peyton Reed. IGN besloot Marvel studiohoofd Kevin Feige eens te vragen waarom er voor Reed gekozen werd. Die ging daar uitgebreid op in.

”Ik ben al jaren fan van Peyton,” vertelde Feige. ”Mensen herinneren het zich misschien niet meer, maar hij was meer dan tien jaar geleden verbonden aan Fantastic Four. We hebben veel tijd samen doorgebracht en ik kon erg goed met Peyton omgaan. En hij had geweldige plannen en een prachtige visie voor de film, maar om bepaalde redenen moest hij toen stoppen. Peyton stond altijd al hoog op onze lijst en toen Edgar besloot uit het project te stappen, hebben we met een handjevol mensen gesprekken gehad. Maar Peyton was altijd iemand van wie ik dacht dat hij erg geschikt zou zijn.”

”Het is niet zo dat hij er meteen in gestapt is. Hij wilde zeker weten niet gewoon het werk van iemand anders af te moeten maken, maar er zijn eigen draai aan kunnen geven. En zeker zijn dat er geen gemene studio achter zat die de film tot iets slechts wilde omvormen. Ik bleef hem zeggen, ‘Je kunt of online lezen wat het is, of naar ons toekomen en alles wat we hebben bekijken.’ Dat heeft hij gedaan en hij heeft er uitgebreid over gesproken met ons. Toen zei hij, ‘Eén: ik ben het eens met de richting die jullie in willen slaan. En twee, ik kan het nog beter maken.’ En dat heeft hij gedaan.”

Feige heeft er dus alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met de film. Die gaat in juli 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair