Jon Favreau's 'The Jungle Book' vindt zijn Mowgli

Een onervaren 10-jarige jongetje speelt de rol.

Walt Disney Pictures heeft zijn Mowgli gevonden voor Jon Favreau’s aankomende The Jungle Book-film. De rol wordt gespeeld door de 10-jarige Neel Sethi, die daarmee zijn acteerdebuut maakt. Hij komt uit New York en is als gelukkige gevonden tussen duizenden andere kinderen.

De zoektocht vond over de hele wereld plaats, van New York tot Nieuw_Zeeland, Londen tot Canada en van de Verenigde Staten tot India. ”De casting is een belangrijk element van elke film en het vinden van het juiste kind om Mowgli te spelen was een belangrijke zaak,” vertelde regisseur Favreau. ”Neel is erg getalenteerd en beschikt over veel charisma. Er rust grote druk op zijn schouders, maar ik heb er vertrouwen in dat hij die aan kan.”

En casting director Sarah Finn aan het woord: ”Neel is dé belichaming van het hart, de humor en de gedurfdheid van het personage. Hij heeft een warme en toegankelijke persoonlijkheid, maar ook een intelligentie, die verder ligt dan je van zijn leeftijd mag verwachten. Hij heeft indruk op ons gemaakt en laten zien zichzelf te blijven in elke situatie. Ook al heeft hij geen acteerervaring, zijn natuurlijke charisma en instincten vielen ons bijzonder op.”

Neel is de enige acteur die daadwerkelijk op het witte doek te zien is. Stemmen van andere geanimeerde personages worden ingesproken door Idris Elba (Shere Khan), Scarlett Johansson (Kaa), Lupita Nyong’o (Rakcha) en Ben Kingsley (Bagheera). De film komt op 9 oktober 2015 uit in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair