SDCC: Paul Bettany over Vision in 'Avengers: Age of Ultron'

Hij spreekt over zijn verhouding tot Tony Stark en over zijn superkrachten.

Paul Bettany ging tijdens het Marvel Comic-Con Panel in op zijn rol als Vision. In eerste instantie mocht hij niet al te veel vertellen over zijn personage, dat in Avengers: Age of Ultron te zien is. Maar, vervolgens ging hij er toch iets meer over vertellen.

”Lange tijd ontdekte ik, na J.A.R.V.I.S. gespeeld te hebben, dat ik geen ander personage mocht spelen,” vertelde Bettany. ”Maar Joss Whedon en ik konden goed met elkaar overweg en hij zocht voor een manier om het te laten werken en heeft die ook gevonden. Al mag ik niets zeggen over de relatie van Vision en J.A.R.V.I.S.. Alles is een zwaard dat aan twee kanten snijdt. Ik stond eerst drie kwartier in een studio om J.A.R.V.I.S. in te spreken en kreeg een gigantische zak geld… En nu willen ze dat ik werk voor mijn geld. Dat is geweldig en zweterig en heet en dat zal je zien zodra ze alles onthullen. Het is geweldig me bij deze trein te voegen.”

Vervolgens werd hem gevraagd naar zijn relatie met Tony Stark (Robert Downey Jr.). In de comics is het zo dat Ultron (James Spader) J.A.R.V.I.S. een lichaam geeft, die uiteindelijk Vision wordt. Of dat nu ook gebeurt is niet zeker, maar Bettany wilde dit zeggen: ”Dat is erg… Vision voelt zich erg vaderlijk naar een aantal mensen toe.” Zo blijkt zijn relatie met Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) erg ”beschermend” te zijn.

Het personage ontwikkelt zich flink rond de film. ”Hij is iemand die exponentieel snel leert over de wereld.” En de Avengers wantrouwen hem in eerste instantie. ”Dat moet weggehaald worden door Vision. Hij doet dat op een bijzonder shockerende manier.”

Tot slot ging hij kort in op de superkrachten van Vision. "Hij kan ongelofelijk goed klappen uitdelen. En hij heeft de mogelijkheid zijn dichtheid te veranderen en dat is... dat is geweldig en wordt briljant gebruikt door Joss op hele coole momenten. Vooral als Vision ontdekt wat hij kan doen."

Avengers: Age of Ultron gaat in april 2015 in première.

Lees hier méér San Diego Comic-Con nieuws.

NieuwsFilm

meest populair