Controverse rond 9/11-poster 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

Onbewust heeft Paramount een grote fout gemaakt...

Niet al te lang geleden was er nog een verboden poster van Sin City: A Dame to Kill For, waarop volgens de Amerikaanse MPAA iets teveel te zien was van een tepel van actrice Eva Green en nu is er een poster van Teenage Mutant Ninja Turtles die voor controverse zorgt. Niet wegens naakt, maar wegens een datum die op de poster staat.

De gewraakte poster was bedoeld voor de Australische markt, waar de film op elf september uitkomt. Op zich is daar niets mis mee, maar het Amerikaanse publiek heeft wel moeite met de beelden die op de poster te zien zijn in combinatie met de poster. We zien de titelhelden van een brandend flatgebouw springen en de datum 11 september. Voor Amerikanen roept dat herinneringen op aan de noodlottige gebeurtenissen op 11 september 2001.

Paramount heeft verder al zijn excuses aangeboden voor de poster. ”Het spijt ons dat we deze poster gebruikt hebben als marketingmateriaal voor de releasedatum op 11 september in Australië,” luidde het statement. ”Het combineren van dat beeld en die datum was een vergissing. Het was niet onze intentie iemand te beledigen en zijn daarom direct gestopt met het gebruiken van de poster.”

Hieronder zie je de gewraakte poster.



NieuwsFilm

meest populair