Algemeen

Controverse rond 9/11-poster 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

Onbewust heeft Paramount een grote fout gemaakt...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 30.07.2014 om 12:53 in Algemeen
Niet al te lang geleden was er nog een verboden poster van Sin City: A Dame to Kill For, waarop volgens de Amerikaanse MPAA iets teveel te zien was van een tepel van actrice Eva Green en nu is er een poster van Teenage Mutant Ninja Turtles die voor controverse zorgt. Niet wegens naakt, maar wegens een datum die op de poster staat.

De gewraakte poster was bedoeld voor de Australische markt, waar de film op elf september uitkomt. Op zich is daar niets mis mee, maar het Amerikaanse publiek heeft wel moeite met de beelden die op de poster te zien zijn in combinatie met de poster. We zien de titelhelden van een brandend flatgebouw springen en de datum 11 september. Voor Amerikanen roept dat herinneringen op aan de noodlottige gebeurtenissen op 11 september 2001.

Paramount heeft verder al zijn excuses aangeboden voor de poster. ”Het spijt ons dat we deze poster gebruikt hebben als marketingmateriaal voor de releasedatum op 11 september in Australië,” luidde het statement. ”Het combineren van dat beeld en die datum was een vergissing. Het was niet onze intentie iemand te beledigen en zijn daarom direct gestopt met het gebruiken van de poster.”

Hieronder zie je de gewraakte poster.
30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DrGrant

Avatar

timdekw "Nou, sorry hoor, maar die link had ik bij het zien van de poster zonder datum nog niet gelegd en ik vind persoonlijk dat er teveel ophef over wordt gemaakt...

Ja, het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Nee, we mogen het nooit vergeten. Maar hier zo gigantisch over gaan miepen gaat me veel te ver. Volgens mij was de kudde social media geilen weer op zoek naar een nieuwe hype om interessant over te doen naar hun "vrienden" toe. Over een week vinden ze wel weer een nieuw project waar ze zogenaamd verontwaardigd over kunnen zijn. }:"Amerikanen he… dramaqueens.

xarkov

Avatar

Het is vooral de combo, exploderende wolkekrabber & 11 sept. Dat moeten jullie wel kunnen snappen, toch? Al is het 50 jaar later.

Kleine moeite om rekening te houden met de nabestaanden en een andere poster te maken. Ziet er niet uit alsof er veel tijd gestoken is in deze poster.

Ed Crane

Avatar

Inderdaad, ik denk niet dat je mate van empathie af te lezen valt aan hoe erg je ophef maakt over een wat ongelukkige maar verder niet verkeerd bedoelde poster. Sterker nog, het kan best zo zijn dat er omgekeerd sociale druk ontstaat bij sommige mensen zich op te winden over deze poster omdat anders sommigen de 'jij geeft niet genoeg om de slachtoffers van 11 september'-kaart gaan spelen, wat in Amerika al zo vaak gebeurt.

timdekw

Avatar

xarkov "Waar haal je dat vandaan dat er een hoop gemekker is en verontwaardiging? Ik lees dat het Amerikaanse publiek er moeite mee heeft. Dat is toch niet zo gek?"

Dat gemekker baseer ik niet op alleen het artikel hier, maar op het feit dat ik dit bericht al eerder voorbij heb zien komen in diverse artikelen op diverse websites en op social media en nu ook op FT.

En of het wel of niet gek is kan ik alleen maar baseren op mijn eigen beleving. Ik ben er echter van overtuigd dat ik er niet zo'n groot probleem van zou maken. Ik ben er namelijk 100% van overtuigd dat er geen kwade bedoeling was en dus snap ik de verontwaardiging niet zo, maar dat zal wel komen omdat ik iets toleranter ben dan het gros van de mensen die hier verontwaardigd door is. We leven immers in een steeds intoleranter wordende wereld.

xarkov

Avatar

timdekw "Het gaat mij om dat gemekker van die hele meute en die ongemeende verontwaardiging alleen maar omdat anderen dat ook zijn (of doen alsof ze dat zijn)."


Waar haal je dat vandaan dat er een hoop gemekker is en verontwaardiging? Ik lees dat het Amerikaanse publiek er moeite mee heeft. Dat is toch niet zo gek?

Goov25

Avatar

Begrijpelijk. Al is t best een leuke poster.

Banned

Avatar

benjamin "Als dit artikel er niet was, had ik niet eens die link gelegd en ik vermoed daarmee niet de enige te zijn."


Had er ook niet opgelet want kan me geen ****** schelen wanneer deze film in de bioscoop verschijnt.

Blockbuster

Avatar

Tss, er staat niet eens 9/11 op, maar september 11. Ik had de link ook nooit gelegd, of er had 9/11 onder moeten staan.

Ed Crane

Avatar

Ayby17 "Dagelijks sterven er zo veel mensen Palestina, Syrie, Afrika, ... aan oorlog en hongersnood. Maar als er dan iemand op een poster staat waar wel meteen een link kan gelegd worden, zijn ze allemaal stil. Stelletje hypocrieten."


Mja, daar klagen ze ook genoeg over films en filmposters. Volgens mij is het ook niet zo dat 'ze' allemaal stil zijn, want de overgrote meerderheid kan dit echt niet veel boeien. Er zijn altijd lui die ergens een punt van gaan maken, big deal.

JamesBond

Avatar

Sorry hoor, maar dit vind ik nou echt onzin...

Mark

Avatar

Ja, en ik heb ergens gelezen dat die explosie op die poster van een vliegtuig van Maleisië Air is die in dat gebouw crasht, dus kan die poster hier ook verdwijnen?

O+ O+ O+

Ereptile

Avatar

K vind dit ook een beetje jammer hoor. Als er 12 september had gestaan was er niets aan de hand geweest. Bovedien is 9/11 al 13 jaar geleden, en nog steeds voelt iedere amerikaan zich aangevallen. Natuurlijk is het vreselijk wat er is gebeurd, maar na meer dan 10 jaar heeft het toch wel een plekje gevonden ergens...

jaime91

Avatar

Banned "Jah nu wel niet echt slim natuurlijk. De vergelijking is snel gemaakt."


Ja precies. Ik vind het ook ontzettend dom. Hoe kun je zoiets nou vergeten?

benjamin

Avatar

xarkov "Jammer hoor, dat ook hier, op nog een redelijk normale site, geen empathie te vinden is voor de nabestaanden of voor degene die het hun leven drastisch heeft veranderd.
(...)
Empathie mensen... dat heeft deze wereld nodig (en dan heb ik het niet alleen over deze situatie, maar over alle wreedheden die zich in deze wereld voordoen)."


Leren lezen zou anders ook wel handig zijn soms - ik zie geen enkele reactie van iemand waarin die zegt geen empathie te hebben met het leed van de nabestaanden.

timdekw

Avatar

Nou, sorry hoor, maar die link had ik bij het zien van de poster zonder datum nog niet gelegd en ik vind persoonlijk dat er teveel ophef over wordt gemaakt...

Ja, het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Nee, we mogen het nooit vergeten. Maar hier zo gigantisch over gaan miepen gaat me veel te ver. Volgens mij was de kudde social media geilen weer op zoek naar een nieuwe hype om interessant over te doen naar hun "vrienden" toe. Over een week vinden ze wel weer een nieuw project waar ze zogenaamd verontwaardigd over kunnen zijn. }:

Ed Crane

Avatar

Wordt een collector's item. Benieuwd wat ze op eBay gaan opbrengen.

xarkov

Avatar

Oeps.

xarkov

Avatar

Jammer hoor, dat ook hier, op nog een redelijk normale site, geen empathie te vinden is voor de nabestaanden of voor degene die het hun leven drastisch heeft veranderd.

Paramount heeft gewoon een fout begaan en de meeste hier vinden het onzin, geneuzel en gezeik of zelfs kudde gedrag. Daar gaat het toch niet om.

Kleine moeite om begrip te tonen en het daar bij te laten. Ipv. het weg te cijferen als iets onbenulligs.

Empathie mensen... dat heeft deze wereld nodig (en dan heb ik het niet alleen over deze situatie, maar over alle wreedheden die zich in deze wereld voordoen).

Angelater

Avatar

13 jaar later en nog dit gezeur? Het is een brandend gebouw... wat willen ze? Dat zulk soort scènes nooit meer in films gebruikt worden? Of dus op posters? Kom op... :}

xarkov

Avatar

benjamin "Leren lezen zou anders ook wel handig zijn soms - ik zie geen enkele reactie van iemand waarin die zegt geen empathie te hebben met het leed van de nabestaanden."


En toch krijg ik het gevoel door de reacties te lezen dat het ze het allemaal weinig boeit en dat er een hoop ophef is over niks. Wat voor mij vertaald als weinig empathie of begrip.

Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat ik nu overkom als een of andere huilebalk dat het allemaal zo verschrikkelijk vind en dat er niet genoeg rekening wordt gehouden met de slachtoffers.

Ik snap alleen reacties met woorden als; miepen, interessant doen, echt onzin, dramaqueens, stelletje hypocrieten, gezeur, niet.

Mss ben ik ook gewoon een beetje oorlogs & gewelds moe, met al die shit die momenteel in de wereld gebeurd, en neem ik de reacties iets te zwaar op.

benjamin

Avatar

Als dit artikel er niet was, had ik niet eens die link gelegd en ik vermoed daarmee niet de enige te zijn. En als ik het dan goed lees is het dé combinatie van datum en beeld dat het probleem is en niet het beeld op zich, dus zo traumatiserend is dat ook niet. Alsof het leuk is om verontwaardigd te zijn en van je oren te kunnen maken over hoe erg iets wel niet is...

timdekw

Avatar

xarkov "Het is vooral de combo, exploderende wolkekrabber & 11 sept. Dat moeten jullie wel kunnen snappen, toch? Al is het 50 jaar later.

Kleine moeite om rekening te houden met de nabestaanden en een andere poster te maken. Ziet er niet uit alsof er veel tijd is gestoken in deze poster."

Absoluut een kleine moeite. Ik ben het ermee eens dat het handiger was geweest als ze een andere poster hadden gekozen, maar moet dat allemaal gepaard gaan met zoveel drama?! Kan er niet gewoon een privé berichtje naar de distributeur gestuurd worden met "wellicht handiger dit anders te doen? Top! Bedankt"! Het gaat mij om dat gemekker van die hele meute en die ongemeende verontwaardiging alleen maar omdat anderen dat ook zijn (of doen alsof ze dat zijn).

eltorro

Avatar

Cartman zou nu vragen of Amerika zand in haar vagina heeft zitten.

EdWood

Avatar

Eersteklas geneuzel natuurlijk. Je moet toch een behoorlijke fantasie en extreem lange tenen hebben wil je je hierdoor beledigd voelen. Aan de andere kant, slimme marketing van Paramount. There's no news like bad news.

Banned

Avatar

Jah nu wel niet echt slim natuurlijk. De vergelijking is snel gemaakt.

Ayby17

Avatar

Het is een schande als ge mij vraagt. 9/11 was inderdaad een erge gebeurtenis en het is zeer spijtig dat daar zo veel doden zijn gevallen. Maar om over zo iets kleins en stoms opheft te maken, moet ge wel echt een irritante kerel zijn. Dagelijks sterven er zo veel mensen Palestina, Syrie, Afrika, ... aan oorlog en hongersnood. Maar als er dan iemand op een poster staat waar wel meteen een link kan gelegd worden, zijn ze allemaal stil. Stelletje hypocrieten.

xarkov

Avatar

Ps. het gaat er allemaal niet om of jullie het of niet kunnen begrijpen, snappen of wat jullie er uberhaupt van vinden. Dat is ondergeschikt aan de fout die Paramount heeft gemaakt.

benjamin

Avatar

xarkov "Het is vooral de combo, exploderende wolkekrabber & 11 sept. Dat moeten jullie wel kunnen snappen, toch? Al is het 50 jaar later.

Kleine moeite om rekening te houden met de nabestaanden en een andere poster te maken. Ziet er niet uit alsof er veel tijd gestoken is in deze poster."


Maar zijn het wel de nabestaanden? We weten het fijne niet, maar als de ophef blijkbaar een nieuwsbericht hier waard is, is de kans groot dat dit weer zo'n geval is waarbij vooral meer mensen roepen over hoe erg dit is voor de nabestaanden in plaats van dat die zelf er echt van wakker liggen.

YOLO

Avatar

Blockbuster "Tss, er staat niet eens 9/11 op, maar september 11. "

Wat is dit voor een opmerking! Dat is toch hetzelfde! 9/11 is september 11.
Men leest gewoon 11 september. Punt. Klaar.

timdekw "Het gaat mij om dat gemekker van die hele meute en die ongemeende verontwaardiging alleen maar omdat anderen dat ook zijn (of doen alsof ze dat zijn)."
Exact. Het grootste nadeel van het Zuckenberg smoelenboek. Je zou zeggen dat iedereen een eigen mening heeft. Maar helaas vertoont de mensheid nog steeds dat kuddegedrag wat ook bij vele zoogdieren voorkomt.

Ayby17

Avatar

Ed Crane "Mja, daar klagen ze ook genoeg over films en filmposters. Volgens mij is het ook niet zo dat 'ze' allemaal stil zijn, want de overgrote meerderheid kan dit echt niet veel boeien. Er zijn altijd lui die ergens een punt van gaan maken, big deal."

True that!

nieuwslaatste nieuws

meest populair