Legendarische make-up artiest Dick Smith (92) overleden

Hij was onder meer verantwoordelijk voor de iconische make-up in The Godfather en The Exorcist.

Dick Smith, de Amerikaanse make-upartiest die verantwoordelijk was voor de speciale make-upeffecten in films zoals The Godfather, Taxi Driver en The Exorcist, is gisteren overleden op 92-jarige leeftijd. Dat deelde zijn beroemde opvolger en make-upartiest Rick Baker (63), bekend van onder meer American Werewolf en Men in Black, mee op Twitter. Oscar-winnaar Baker meldde op Twitter: "Mijn vriend en mentor is niet meer", schreef de Oscarwinnaar. Over de doodsooorzaak van Smith is nog niets bekend.

Dick Smith werd in 1945 door de Amerikaanse tv-zender NBC als eerste make-upman van het netwerk ingehuurd. In Hollywood liet hij ontelbare filmsterren op het witte doek verouderen, waaronder Dustin Hoffman in Little Big Man en Marlon Brando in The Godfather.

In de klassieke horrorfilm The Exorcist slaagde hij erin van Linda Blair een van de engste filmcreaties ooit te maken. Daarna maakte hij van David Bowie een oude vampier in The Hunger.

Smith werd in 1984 voor zijn make-up in de film Amadeus geëerd met een welverdiende Oscar, en in 2011 ontving hij daarbij ook nog een ere-Oscar voor zijn hele oeuvre.



NieuwsFilm

meest populair