"Illegaal downloaden is niet te stoppen"

En een nieuwe extra POLL over jouw eigen download-gedrag!

Na ruim 1.100 stemmen op beide POLLs die zich focusten op downloaden is duidelijk dat er nogal wat FilmTotaal-bezoekers zo nu en dan een filmpje downloaden. Toch laat het merendeel weten dat ze niet overstag gaan als er een enorm geliefde titel een maand voor de bioscooppremière online verschijnt.

Maar liefst 68% zal titels als The Hobbit, The Avengers en Batman v Superman dus niet vroegtijdig downloaden en - zoals het hoort - rustig afwachten op de vertoning op het grote scherm. Daartegenover staat 32%, circa 1/3 van de stemmen, die de downloadknop indrukt en dus wel vroegtijdig en illegaal geniet van de nieuwe blockbuster.

Op de vraag hoe downloaden tegen te gaan is, wordt er vooral gewezen op de prijs van het bioscoopkaartje (21%). Ook het verbeteren van On Demand-diensten (19%) en het verkleinen van het gat tussen bioscoop- en retailrelease (Dvd/Blu-Ray/On demand) wordt als oplossingsgericht gezien (14%). Het aanpakken van de uploaders/aanbieders en downloaders (6%) wordt minder gezien als een oplossing van het illegaal downloaden van films. Alle deze oplossingen ten spijt denkt het merendeel (37%) dat illegaal downloaden niet te stoppen is. Touché.

Stemmen op deze eerdere POLLs kan in het originele POLL-artikel. Om voort te borduren op deze Download-POLLs een aanvullende POLL die zich focust op jouw download-gedrag:



NieuwsFilm

meest populair