"Marvel te druk voor vrouwelijke superheldenfilm"

Kevin Feige zegt dat er teveel andere franchises zijn waaraan gewerkt wordt.

Met Guardians of the Galaxy brengt Marvel zijn tiende film uit. Toch is er nog altijd geen film die enkel draait om een vrouwelijke superheld. De afgelopen maanden zijn daar veel geruchten over geweest, bijvoorbeeld over een film die draait om Captain Marvel, maar ook een film die gaat om Black Widow (Scarlett Johansson). Tegelijk wordt er gewerkt aan de serie Peggy Carter, waarin Hayley Atwell centraal staat.

Echter, volgens Kevin Feige zal het nog wel even duren voordat er een film komt over een vrouwelijke superheld. De studio heeft het simpelweg te druk. ”Ik geloof dat het neerkomt op timing, wat ik eigenlijk altijd al gezegd heb. En het komt erop neer dat we het juiste verhaal moeten kunnen vertellen,” vertelde Feige.

”Ik geloof dat het oneerlijk zou zijn om te zeggen, ‘Mensen willen geen films met vrouwelijke helden zien’, en dan een lijst met vijf films die niet goed waren laten zien, om aan te tonen dat mensen ze niet willen zien. Wat ze vergeten zijn films als ‘Hunger Games’, ‘Frozen’, ‘Divergent’. En je kunt zelfs verder terugdenken aan ‘Kill Bill’ en ‘Aliens’. Dat zijn allemaal films met een vrouwelijke hoofdpersoon. Het kan gewoon gedaan worden. Ik hoop zo snel mogelijk. Maar we bevinden ons in de opmerkelijke positie meer franchises te hebben dan de meeste mensen. Dat is een geweldig gegeven en ook iets waar we niet licht mee opgaan. Het is uitdagend. Je ziet bijvoorbeeld dat we drie films gepland hebben voor 2017. Dat komt door de timing en we moeten steeds harder werken. Betekent dat, dat je één franchise kunt pauzeren voor drie of vier jaar, zodat je een nieuwe kunt introduceren? Ik weet het niet. Dat is het schaakspel dat we op dit moment spelen.”

Ergens heeft Feige een goed punt. Meerdere franchises managen is moeilijk en bijzonder veel werk. Tegelijk heeft Marvel gewoon de Guardians of the Galaxy-franchise kunnen introduceren zonder Captain America: The Winter Soldier te lanceren. En er wordt ook zonder gevolgen voor andere personages gewerkt aan de introductie van Ant-Man en Doctor Strange. Je zou dus denken dat een film over een vrouwelijke superheld er gewoon bij kan…



NieuwsFilm

meest populair