'Transporter 4' krijgt titel en releasedatum

Jason Statham wordt vervangen door Ed Skrein, bekend uit Game of Thrones.

Verleden jaar werd bekend dat Luc Besson en zijn maatschappij EuropaCorp nieuw leven zouden gaan blazen in de Transporter-franchise. De hoofdrol, die in de eerste drie films nog werd gespeeld door Jason Statham, werd toebedeeld aan Ed Skrein (Game of Thrones). Hij is minimaal te zien in de eerste film van een nieuwe trilogie. Dit eerste deel heeft nu ook een titel, The Transporter Legacy, en zal in de States verschijnen op 6 maart 2015.

De regie ligt in handen van Camille Delamarre, bekend van Brick Mansions. Het nieuwe deel laat zien hoe Frank aan zijn functie als transporteur van dubieuze pakjes is gekomen en gaat onder meer in op zijn relatie met zijn vader.

De franchise lijkt dus het voorbeeld te volgen van de succesvollere Jason Bourne-franchise. Na de eerste drie films werd Matt Damon in zekere zin vervangen door Jeremy Renner. In het geval van Transporter speelt Skrein echter dezelfde rol als Statham, die vier keer - inclusief de cameo in Collateral (2004) - de rol speelde van Frank Martin.



NieuwsFilm

meest populair