Poll

POLL: Films met Tom Hanks

Eén van de beste acteurs van de laatste dertig jaar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 10.08.2014 om 21:20 in Poll
De POLL van dit weekend staat in het teken van een van de succesvolste acteurs van de afgelopen dertig jaar: Tom Hanks. De acteur werd midden jaren 80 bekend door zijn aandeel in een flinke reeks komedies. Uiteindelijk wist hij uit te groeien tot een serieus acteur, die twee van vijf Oscarnominaties voor Beste acteur wist te verzilveren.

In 1984 viel hij op in de films Bachelor Party (1984) en Splash (1984). Enkele jaren later werd hij voor zijn rol in de komedie Big (1988) voor het eerst genomineerd voor een Oscar voor Beste acteur. In die periode speelde hij ook in films als The 'Burbs (1989) en Turner & Hooch (1989). Een paar jaar later startte het echte succes. Hij won twee jaar achter elkaar de Oscar voor Beste acteur voor zijn historische rollen in Philadelphia (1993) en Forrest Gump (1994). De laatste film werd ook uitgroepen tot Beste film.

In de jaren daarna was hij te zien in toppers als Apollo 13 (1995), Saving Private Ryan (1998), The Green Mile (1999), Cast Away (2000) en Catch Me If You Can (2002). Vervolgens leek Hanks een wat andersoortige projecten uit te kiezen, al scoorde hij met de twee Dan Brown-boekverfilmingen The Da Vinci Code (2006) en Angels & Demons (2009) goed aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De afgelopen jaren zagen we de topacteur in verrassende rollen in Cloud Atlas (2012) en was hij ouderwets op dreef in Captain Phillips (2013).

Ondanks dat we ervoor hebben gekozen om in onderstaande POLL de animatiefilms niet meenemen, krijgen de Toy Story-films en The Polar Express een eervolle vermelding.

Succes met stemmen


36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Forrest Gump is 1 van mijn favoriete films ooit!

tk1989

Avatar

Een veelzijdig acteur, maar tussen Saving Private Ryan en Captain Phillips heeft hij imho toch niet veel opzienbarends gedaan. Als acteerprestatie ga ik voor CP maar als film voor SPR, dus uiteindelijk voor de laatste gekozen.

shellghost

Avatar

Moeilijk kiezen, toch gekozen voor Philadelphia.

Sand

Avatar

Redelijk moeilijk maar toch gekozen voor Cast Away.. een film alleen dragen is toch ook niet makkelijk en doet dit heel goed..

Olrik

Avatar

Tom Hanks is een van de allerbeste acteurs die we hebben en om uit al die films te kiezen is uitermate lastig...
Ik had kunnen kiezen voor Philadelphia, Forrest Gump, Saving Private Ryan, Cast Away of Catch Me If You Can, maar ik ben gegaan voor Road To Perdition, omdat het een van mijn favoriete films aller tijden is en Tom Hanks gewoonweg geweldig speelt.

movieboy

Avatar

Cast away gekozen :)

Deweb

Avatar

Waarom staat 'Elvis has left the Building'? Daarin heeft hij een cameo zonder tekst van naar ik meen één shot. Overigens wel een erg grappige cameo, maar toch..hij hoort eigenlijk niet in het lijstje vind ik.

Mijn stem ging overigens naar The Terminal. Hoewel hij nog talloze andere films virtuoos heeft gespeeld.

Jan231

Avatar

Tja, dan toch Philadelphia. dat was een knappe prestatie

FilmMaster

Avatar

Zonder twijfel The Terminal, vind hem daarin heel droog en grappig.

Secret1994goesFilm

Avatar

Zoveel films :o die man heeft ook niet stilgezeten...
Ik ga niet stemmen op deze poll omdat ik misschien minder dan 20% heb gezien...

Geranimous

Avatar

Lastig. The Greem Mile is een hele goede film. Maar dit is niet een film die hij draagt. Ik denk nog even na. Saving Private Ryan en Forrest Gump zijn toch wel pareltjes.

spooklift

Avatar

The Green Mile (1999)

Terminatrix

Avatar

Ik heb voor The Green Mile gekozen.

Brein8998

Avatar

Uuhh waar is TOY STORY 3?!
Oh wacht laat maar
Saving private ryan

eltorro

Avatar

Cloud Atlas natuurlijk, heerlijke film.

Timme

Avatar

Deleted

Timme

Avatar

Forrest Gump geweldige film!!!! Staat op nummer 1 van mijn top 10.

benjamin

Avatar

Veel fijne films, maar uiteindelijk toch Saving Private Ryan gekozen.

Frietgezicht

Avatar

Hoewel er paar mooie tussen staan toch The Green Mile want die deed mij echt wat. Als ik een vrouw geweest was had ik het niet droog gehouden denk ik.

Moviemagic

Avatar

Niet gekeken naar hoe goed de film was, maar hoe goed de acteur is dan is het moeilijk kiezen. Het zijn allemaal goede keuzes, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor Forrest Gumb.

iTED

Avatar

Philadelphia voor mij.
Soundtrack van Bruce Springsteen is ook meesterlijk.

Decepticon

Avatar

Veel goede films van een fantastisch acteur. Ik heb er maar een paar niet gezien. Idd moeilijk kiezen, normaal zou ik ook bijna gaan voor The Green Mile, Apollo 13 of Philedelphia of zelfs Sleepless in Seattle, maar ik kies eens voor een comedy.
Ik heb gestemd op Big, fantastische comedy met het hart op de goede plaats. Ik kan hem keer op keer kijken.

rick512

Avatar

Green mile

Grandioos acteerwerk en 1 van de beste films ooit gemaakt

Angelater

Avatar

Dit is wel lastig. Vind hem in meerdere films wel goed. 'Saving Private Ryan', 'The Green Mile', 'The Terminal', zelfs 'Road To Perdition.' Geen flauw idee welke ik moet kiezen... Uiteindelijk ga je toch weer meer leunen op de favoriete film dan, ben ik bang. In dit geval kom ik nog geen zak verder... :E

Muufley

Avatar

tk1989 "Een veelzijdig acteur, maar tussen Saving Private Ryan en Captain Phillips heeft hij imho toch niet veel opzienbarends gedaan."


Jij bent een echte kenner, ik zie dat.

Frietgezicht

Avatar

Muufley "Jij bent een echte kenner, ik zie dat."


hahahaha :E

rainking

Avatar

Hoewel ik The Terminal en Dragnet (ja serieus) twee geweldige films vind, ben ik toch voor Philadelphia gegaan.

Darthmar

Avatar

Wat heeft Tom Hanks een hoop goeie films op zijn conto met soms indrukwekkende prestaties van hem.

Ik stemde op Big. Simpel omdat dat voor mij de eerste film was waarin hij echt liet zien waartoe hij in staat was. Hij overtuigde mij echt met zijn acteur prestatie dat er een kind in een volwassen lichaam zat.

We konden beter hier stemmen op een top 3.

Joslyn

Avatar

Dit is voor het eerst een POLL waar de uitkomst niet vooraf te voorspellen is. De eerste rollen in het comedy genre waren al goed met Big en Dragnet maar de serieuze rollen maakten hem pas echt groot. Green Mile, Cast Away, Forrest Gumo, Charlie Wilsons War zijn allemaal erg goed. Maar om zijn acteerprestatie kies ik voor Philadelphia. Ik denk dat zijn perfomance in die film de weg hebben vrij gemaakt voor eerder genoemde serieuze films

DrGrant

Avatar

Geweldige acteur met geweldige titels! Heb toch gekozen voor Forrest Gump, nog steeds een van mijn favoriete films! The Green Mile vond ik ook fantastisch, zo veel eigenlijk wel! Acteur van topklasse!

schrader

Avatar

Green Mile! Meeslepende film, goeie acteerkunsten en niet alleen door Tom Hanks.

KeesjeNL

Avatar

The Green Mile en Saving Private Ryan zijn prima films, met een hele goede rol van Tom Hanks. Maar droeg Tom die films? Nee.

Sentare

Avatar

Niet zo'n moeilijke keuze. The Green Mile is een van de beste films ooit.
Voor zijn beste acteerprestaties zou ik Forrest Gump hebben gekozen. Maar de beste film met Tom Hanks is imo The Green Mile.

Blockbuster

Avatar

Groot fan! Heb vrijwel alles op dvd!

1. The Green Mile
2. Forrest Gump
3. Road To Perdition
4. Catch Me If You Can
5. Cast Away
6. Saving Private Ryan
7. The Terminal
8. Big
9. Splash
10. The Burbs

M0vieFreak

Avatar

Catch Me If You Can! :W

nieuwslaatste nieuws

meest populair