Josh Brolin uitgebreid over Thanos

Wat motiveert de slechterik van Marvel?

Met Guardians of the Galaxy krijgt het publiek de eerste blik op de grote slechterik van Marvel, Thanos (Josh Brolin). Het personage gaat in de toekomst een grote rol spelen, maar veel weten we nog niet van Brolin over het personage. In een interview met IGN ging hij zeer uitgebreid in op wat we mogen verwachten van zijn Thanos.

”Allereerst,” begon Brolin te vertellen hoe Marvel hem ervan overtuigde de rol te spelen, ”heb ik al jaren een goede vriend die de co-voorzitter van Marvel is, Louis D’Esposito. […] Hij is de eerste die me belde en daarna [producent] Jeremy Latcham. Toen sprak ik met Kevin Feige. Maar er zit iets in dat zo uitzonderlijk en gek en zo echt is. Ik houd ervan.”

Vooral de relatie van Thanos met de dood fascineert hem. ”Zijn relatie met de Dood, die eigenlijk een vrouw is, ik vind dat geweldig. Je kunt Sin City vol met steroïden pompen en dan krijg je Thanos. Ik geloof dat hij daardoor gemotiveerd wordt. Niet gewoon door vernietiging of de dood of iets dergelijks, maar door een erg menselijke karaktertrek.”

Het tekenen voor meer dan één film vindt Brolin ook niet erg. ”Het is de beste filmserie die je kunt maken,” vertelde Brolin over het Marvel Cinematic Universe. ”Je weet dat ze goed voor je zorgen. Je weet dat de momenten waarop je te zien bent, goed zijn. […] Dit is al opgezet en het is geweldig opgezet. Het is een beetje als, ‘Okay, hoe gaan we dit gebruiken op een manier die binnen de Avengers, binnen de Guardians past?’ Ik weet niet of iemand het beter doet dan zij [Marvel Studios] dat doen. Zij begrijpen het. Ze leven erin.”

Brolin weet verder nog niet precies wat Marvel met Thanos van plan is. ”Ik weet wel zeker hoe ik op z’n minst één keer te zien ben. Maar er zijn er nog een stuk of twee waarvan ik niets afweet.”



NieuwsFilm

meest populair