'The Inbetweeners 2' enorme hit in Verenigd Koninkrijk

De komedie opende beter dan welke blockbuster dan ook.

De komedie The Inbetweeners 2 heeft afgelopen weekend het hoogste openingsweekend van dit jaar genoteerd aan de Britse bioscoopkassa's. Het haalde meer op dan welke grote (Amerikaanse) blockbuster dan ook door maar liefst 12,5 miljoen pond te noteren, omgerekend zo'n 21 miljoen dollar.

Ter vergelijking: met een weekendopbrengst van $21 miljoen had een film op een derde plek uitgekomen in de Noord-Amerikaanse Box Office van afgelopen weekend. En dan nog meegenomen dat het Verenigd Koninkrijk slechts zo'n 65 miljoen inwoners telt en er in de States bijna 320 miljoen mensen wonen.

The Inbetweeners 2 pakte afgelopen woensdag al £2.7 miljoen en hiermee was het de succesvolste Britse openingsdag ooit voor een komedie. De komedie is de opvolger van de film The Inbetweeners Movie (2011) en daarvoor was er al een tv-serie te zien.

Wederom zien we Jay (James Buckley), Neil (Blake Harrison), Simon (Joe Thomas) en Will (Simon Bird), die dit keer op vrouwenjacht gaan in 'Down Under'. Een Nederlandse releasedatum is niet bekend. Hieronder nogmaals de trailer:



NieuwsFilm

meest populair