'Doctor Strange' wordt geen standaard introductiefilm

Er wordt niet klakkeloos verteld hoe Stephan Strange de ultieme tovenaar wordt.

Al in 2010 lag er een script klaar voor de langverwachte Doctor Strange-film. Over het door Joshua Oppenheimer geschreven script werd verleden jaar bekend dat het een origins-verhaal was, waarin op een te verwachten manier het personage wordt geïntroduceerd. De filmcriticus Devin Faraci van de website Badass Digest weet nu te melden dat de aanpak van de introductiefilm rond de magische superheld is gewijzigd.

Faraci zegt dat het eerdere script het personage Baron Mordo als slechterik had. Ook dit zou niet meer doorgaan. Marvel zou geen origins-films meer willen maken. Dus Doctor Strange krijgt een andere aanpak met een compleet nieuw script waarin Doctor Strange bij aanvang al de ‘Sorcerer Supreme’ is. Prometheus-scriptschrijver Jon Spaihts zou niet eens meer omkijken naar het vorige script.

In juni dit jaar werd bekend dat Marvel Studios regisseur Scott Derrickson, bekend van de films The Exorcism of Emily Rose (2005) en Sinister (2012), heeft aangetrokken voor de regie. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt Doctor Strange op 8 juli 2016, de derde film in Phase 3 van de uiterst succesvolle Marvel Cinematic Universe.



NieuwsFilm

meest populair