James Cameron over vervolgen Avatar

De nieuwe delen in de Avatar-reeks hebben samen een budget van 1 miljard Dollar, de duurste films ooit gemaakt.

James Cameron (The Terminator, Aliens, Titanic) licht een tipje van de sluier op over de thematiek van de vervolgen in de Avatar-franchise. In een artikel van Variety, meldt James Cameron: ”Er is niets dat ik als artiest te zeggen heb over de staat van de wereld en menselijke verhoudingen welke ik niet kan vertellen door de lens van het Avatar-universum. We hadden een paar jaar om na te denken over de verhaallijn van de volgende drie films en, met elke dag die voorbij gaat, begin ik meer en meer te geloven in de verhalen die ik vertel. We hebben niet de intentie om het succes van de film financieel uit te buiten.”

Cameron: "De eerste film… duurde bijna 4 jaar om te maken. We verwachten om dit proces behoorlijk te kunnen versnellen, omdat we veel van de software hebben verbeterd.” Hij bevestigde dat er gewerkt wordt aan de nieuwe film, en dat Avatar 2 zich in een vroeg stadium bevindt. De productieteams werken aan het script, de ontwerpen voor de personages, en het regelen van opnamelocaties.

De verhaallijn van Avatar 2 zal een aantal jaar na het eerste deel plaatsvinden. Naar verluidt zal ieder vervolg een op zichzelf staand verhaal krijgen, maar tegelijkertijd passend in de grotere verhaallijn. De planning is om de Avatar-vervolgen samen op te nemen en later te editen in het post-productie proces. De drie vervolgen in de Avatar-franchise samen hebben een budget van grofweg 1 miljard Dollar; de duurste films ooit gemaakt.

Avatar 2 verschijnt in december 2016 in de bioscoop, deel 2 en 3 worden verwacht in respectievelijk 2017 en 2018.



NieuwsFilm

meest populair