Mark Wahlberg in 'Deepwater Horizon'

De film wordt gebaseerd op de BP ramp in 2010 waarbij een olieboorplatform ontplofte en zonk.

Sinds begin 2011 probeert filmstudio Summit Entertainment een film van de grond te krijgen die het boorplatform ongeluk van de Deepwater Horizon moet verkennen. Ze kregen destijds de filmrechten van het artikel Deepwater Horizon's Final Hour in hun handen en moesten enkel op het script wachten. Het 12-pagina tellende nieuwsbericht is geschreven door David Barstow, David Rohde en Stephanie Saul van de New York Times. Deadline meldt nu dat de speelfilm zijn eerste acteur mag verwelkomen: Mark Wahlberg (Ted, Pain & Gain, Lone Survivor).

Het scenario van de film was in eerste instantie geschreven door Matthew Sand, maar moest nadien herschreven worden door Michael Carnahann. J.C. Chandor (Margin Call, All Is Lost) zal de film regisseren. De bedoeling van de film is om de dapperheid van de mensen uit te beelden die op het platform aanwezig waren en vervolgens naar de laatste minuten te werken voordat de catastrofe van kracht kwam. Mark Wahlberg zal één van de opzichters belichamen.

De Amerikaanse Deepwater Horizon was een booreiland in de Golf van Mexico die zijn einde vond op 20 april 2010 aan de hand van een explosie. Hierbij kwamen elf bemanningsleden om. Wegens de grote brand en het gevaar kon het platform niet meer gered worden. De Deepwater Horizon zonk twee dagen later. Oliemaatschappij BP had de werkploeg in dienst genomen, zij worden tot op heden grotendeels beschuldigd van de olieramp.



NieuwsFilm

meest populair