Pierce Brosnan speelt N64-spel 'GoldenEye 007' met Jimmy Fallon (video)

Ook vermeldt de acteur in een interview dat hij de kans bezat om Batman te spelen in 1989.

In zijn James Bond films schiet hij tientallen tot honderden schurken aan fladderen, maar wanneer acteur Pierce Brosnan (The World's End, A Long Way Down) een gamecontroller in zijn handen krijgt geschoven gaat het niet helemaal volgens plan.

Ter promotie van The November Man bezocht de 61-jarige Ier The Tonight Show met Jimmy Fallon. De laatstgenoemde was enigszins benieuwd hoe Brosnan zijn mannetje stond in het klassieke Nintendo 64 spel GoldenEye 007, die overigens gebaseerd is op de gelijknamige Bond-film uit 1995. Uit de onderstaande video kunnen we halen dat Brosnan mogelijk twee linkerhanden heeft.



Ook onthulde de Mamma Mia!-ster in een interview met Reddit's Ask Me Anything dat er in het verleden een gelegenheid ontstond waarbij hij in het vleermuizenpak van Batman mocht klimmen. Brosnan vertelde hier over toen een fan aan hem het volgende vroeg: "Je was een geweldige Bond, maar ik heb altijd gedacht dat je ook een goede Batman kon zijn. Ben je ooit eens voor die rol benaderd?"

"Ja, dat klopt," zei Brosnan. "Ik ontmoette Tim Burton destijds voor de rol van Batman. Maar ik kon het echt niet serieus nemen - een man die zijn ondergoed over zijn broek draagt kan niet serieus genomen worden." Het werd uiteindelijk acteur Michael Keaton die het pak aan trok en Jack Nicholson's Joker een paar klappen mocht verkopen. Keaton speelde Batman eveneens in het vervolg, Batman Returns.

Pierce Brosnan heeft er wel een klein beetje spijt van. "Dat was mijn dwaze blik op de situatie. Het was een grap, dacht ik. Maar hoe ver zat ik er naast? Begrijp me niet verkeerd, want ik houd van Batman en ik ben ermee opgegroeid. Toen ik nog een kind was, in Ierland, bonden ik en mijn vrienden onze regenjassen om onze nek en slingerde we door de fietsenstallingen."

The November Man verschijnt begin september in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair