POLL: Harry Potter films

Welke van de acht films is jouw favoriet?

Een paar dagen geleden werd bekend dat regisseur David Yates opnieuw een film gaat regisseren die gebaseerd is op een boek van schrijfster J.K. Rowling, uiteraard bekend van de Harry Potter-franchise. Yates regisseerde eerder de Potter-films Order of the Phoenix, Half-Blood Prince en beide delen van Deathly Hallows. En nu gaat hij aan de slag met de 'spin-off' Fantastic Beasts and Where to Find Them. Een mooi moment om terug te kijken op de acht Potter-films: welke is jouw favoriet?

Het eerste Harry Potter-boek 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' uit de zevendelige reeks verscheen in 1997 en deze werd in 2001 door Chris Columbus verfilmd onder de te verwachten titel Harry Potter and the Philosopher's Stone (in de States: Harry Potter and the Sorcerer's Stone). Vervolgens verschenen in 2002, 2004, 2005, 2007 en 2009 succesvolle verfilmingen van het tweede tot en met het zesde boek. In 2010 en 2011 werd de reeks afgesloten met de tweeluik Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 en Part 2.

De complete filmreeks noteerde uiteindelijk een waanzinnige $7,7 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa. Hiermee is het tot op heden de financieel succesvolste filmfranchise ooit, nog voor het Marvel Cinematic Universe en de James Bond-films. Ondanks dat de Potter-films bijzonder geliefd zijn en vaak ook uitstekend werden ontvangen, mocht geen van de films een Oscar in ontvangst nemen. Het blijft bij twaalf nominaties, allemaal in de meer technische categorieën.

Hieronder kan je jouw favoriete Potter-film doorgeven, succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair