Mogelijk een onverwachte terugkeer in vervolg 'Dawn of the Planet of the Apes'

Regisseur Matt Reeves heeft openingen in het verhaal gelaten.

In 20th Century Foxs Dawn of the Planet of the Apes moet Caesar het niet alleen opnemen tegen een groep overgebleven mensen. De leider van de intelligente apen komt ook recht tegenover een aantal van zijn soortgenoten te staan, met de aap Koba voorop.

Het lot van de Koba, ingevuld door Toby Kebbell, leek te worden bezegeld aan het einde van het tweede deel, maar nu lijkt het erop dat de aap toch gaat terugkeren in het deel drie. Tegenover het Chinese M Time liet regisseur Matt Reeves weten dat hij Koba mogelijk terughaalt uit de - veronderstelde - dood.

"Ik vind dat Toby Kebbell een geweldige invulling heeft gegeven. Het 'personage' was enorm krachtig en een waanzinnige villain. Toch was hij niet een échte slechterik. Het was eerder een treurig figuur. Ik vond hem zo goed, dat ik een opening heb gelaten voor zijn terugkeer. We moeten uiteraard wel een verhaal verzinnen dat het vertellen waard is."

Oorspronkelijk zat er aan het einde van Dawn een scène waarin Koba's dood zo goed als bevestigd zou worden. Deze scène is uiteindelijk geschrapt.

Planet of the Apes 3 verschijnt op 28 juli 2016 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair