Algemeen

'Dredd'-vervolg wordt oorsprongsverhaal

Als de film er komt...

door Jim Pedd op 08.09.2014 om 14:30 in Algemeen
Shallow Graves kreeg de kans om te spreken met Karl Urban, over het mogelijke vervolg op Dredd. De website vroeg aan Urban of er een kans is dat de Dark Judges in de film te zien zijn, of mogelijk later in de franchise. Urban vertelde dat ’t inderdaad een mogelijkheid is.

”Ja, dat is absoluut een mogelijkheid,” vertelde Urban. ”Maar het is waarschijnlijker dat we een oorsprongsverhaal zullen maken. Dat gaat dan over Dredd, die over een vervloekte aarde reist, om de eerste Chief Judge Fargo te vinden.”

In de comics is Fargo de man waarvan Dredd een kloon is. Fargo was niet in de reboot te zien, maar wel in de film uit de jaren ’90. Daarin werd hij gespeeld door Max von Sydow, waarin Fargo de Long Walk into the Cursed Earth maakte, om een pardon voor Dredd te krijgen.

Het is nog altijd niet helemaal zeker of de film er komt. Onlangs vertelde een producent nog niet echt te geloven in de film.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

De eerste Dredd is vind ik de beste. De 2de de hardste. Beide hebben wel een zeer matig verhaal.

xarkov

Avatar

Ik zie liever weer een verhaal als 'een dag in het leven van Dredd' dan een oorsprong verhaal. Dredd werkt het beste als het simpel wordt gehouden. Zowel in de comics als in de films (zoals die laatste deed bewijzen).

Angelater

Avatar

xarkov "Ik zie liever weer een verhaal als 'een dag in het leven van Dredd' dan een oorsprong verhaal."

Leuk verwoord; nu weet ik gelijk waarom ik de film wat aantrekkelijker vindt. Tegenwoordig denkt men gelijk een oorsprongsverhaal in de 'eerste' film te proppen terwijl dat niet altijd nodig is. De meeste mensen kennen Dredd wel en daar bouwde deze film op.

YOLO

Avatar

Daanminator "De eerste Dredd is vind ik de beste. "
De 1e Dredd film is een Heiligschennis met een H. Dredd die zijn helm afzet. Alleen maar omdat Stallone zo'n grote ster is, moet hij zijn helm afzetten. :N
John Wagner vond Judge Dredd niet eens een Judge Dredd. Alleen de naam was een overeenkomst, en daarmee is alles al gezegd.

De makers van de film Dredd uit 2012 hadden de personage van Dredd veel beter begrepen. Daarbij is Karl Urban uitstekend gecast. T+)

M0vieFreak

Avatar

Ik hoop zo snel mogelijk op een vervolg. Deel 1 was goed.

Paranoid

Avatar

Dredd was een goede, harde actiefilm. Urban vond ik echt zeer sterk. Ik hoop dat het tweede deel, als die komt, wat meer over het fascisme van Dredd gaat. Misschien een vijand als de Joker en dan anarchie versus fascisme.

Muufley

Avatar

Daanminator "De eerste Dredd is vind ik de beste. De 2de de hardste. Beide hebben wel een zeer matig verhaal."


Die eerste film is geen Dredd film, lol. Dat is een soort "campy" sci-fi aktiefilmpje met een Stallone die er misschien uitziet als Dredd.

ridjieddo

Avatar

Jullie moeten de engelstalige bronnen wel goed vertalen. Het 'oorsprongsverhaal' refereert naar het 'Origins' verhaallijn:

Wikipedia " Origins is one of the longest Judge Dredd storylines to run in the pages of British comic 2000 AD. Making extensive use of flashbacks, it tells the story of how the Judges of Mega-City One rose to power.
"


http://en.wikipedia.org/wiki/Origins_(Judge_Dredd_story)

Papigiulio

Avatar

De nieuwe dredd was bagger. De film met stalone was leuk, rob schneider was grappig (ja ik durf het te zeggen) en het zag er stukken beter uit dan deze flutfilm. OOk vond ik de gun in deel 1 stukken beter, vooral omdat Stalone het veel indrukwekkender kon zeggen. "Rapid fire" etc

Dark Judges klinkt wel interessant om eerlijk te zijn.

skullsplitter

Avatar

Papigiulio "De nieuwe dredd was bagger. "

/mening.

Alles wat jij tof vindt aan Judge Dredd kan ik beter gedaan vinden in Dredd.
Als 90's camp is Judge Dredd nog enigzins weg te kijken en het heeft hier en daar nog zijn charme, maar het faalt op veel vlakken wel behoorlijk.

thehungergames

Avatar

Ik sta klaar voor een vervolg. Deel 1 vond ik een leuke harde actiefilm en ik zou graag meer van deze wereld willen zien. Jammer dat deel 1 het niet goed deed aan de kassa.

NieuwsFilm

meest populair