Morgan Freeman gecast in 'Ben-Hur'

Hij speelt de leraar van Ben-Hur.

MGM en Paramount hebben via Deadline bekend gemaakt dat Morgan Freeman als eerste heeft getekend om een rol te spelen in Timur Bekmambetovs remake van Ben-Hur. De acteur zal de rol van Ildarin spelen, de man die Ben-Hur opleidt.

Afgelopen maand kregen we nog te horen dat Tom Hiddleston beoogd werd voor de titelrol, maar over zijn casting is nog geen officiële aankondiging gedaan. Het is dus ook niet zeker of hij de rol mag spelen of niet.

De film komt in februari 2016 uit en zou een nieuwe blik moeten bieden op het epische verhaal van de Joodse Ben-Hur. Het scenario is geschreven door Keith Clarke en herschreven door John Ridley. Zij baseerden zich beiden op het epische boek Ben-Hur: A Tale of The Christ van Lew Wallace. Naar verluidt keert de film terug naar het hart van het boek.

Dat zou betekenen dat het geloof centraal komt te staan in de film. In het verhaal wordt de Joodse edelman Ben-Hur door een Romeinse vriend van hem verraden, waardoor hij als slaaf verkocht wordt. Uiteindelijk bouwt het verhaal op naar een confrontatie tussen de twee en moeten zij kiezen tussen wraak en vergiffenis.



NieuwsFilm

meest populair