Marvel's 'Doctor Strange' krijgt premièredatum

Maar er is nog geen hoofdrolspeler.

Screen Daily meldt dat Marvel’s Doctor Strange een releasedatum heeft. De film van regisseur Scott Derrickson zou als alles volgens planning gaat uit moeten komen op 16 juli 2016. De opnames van de film vinden dan in mei 2015 plaats, volgens Screen Daily in de Pinewood-Shepperton Studios in Engeland.

Daarmee is de productie van de film plotseling hard op weg. Het scenario van de film is geschreven door Jon Spaihts, gebaseerd op eerdere versies van Thomas Dean Donnelly en Joshua Oppenheimer. Verder zou Christopher Young de muziek van de film verzorgen.

Wie de rol van de Sorcerer Supreme speelt is nog altijd niet zeker. De meest recente berichten wijzen erop dat Joaquin Phoenix de rol zal spelen, maar hij zou twijfelen over het tekenen voor de rol. Andere acteurs die gelinkt zijn aan de rol, zijn Daniel Radcliffe, Jack Huston, Benedict Cumberbatch en Édgar Ramírez.

Doctor Strange is meer dan vijftig jaar geleden bedacht door Stan Lee en Steve Ditko. Hij geldt als de machtigste magiër in de kosmos en de meest krachtige mens in het Marvel comics universum. Oorspronkelijk is Stephen Strange een neurochirurg, maar door een ongeluk kan hij niet meer opereren. Hij besluit naar Tibet te reizen en leert daar over magie, om uiteindelijk de beschermer van de Aarde te worden.

Het is overigens nog even wachten op een officiële bevestiging van Marvel Studios zelf, maar die zal vermoedelijk snel volgen.



NieuwsFilm

meest populair