'Deadpool' waarschijnlijk toch niet Rated R

Dit betekent dat de geliefde anti-held zich niet zo kan uitleven als in de comics.

Wie bekend is met de comics met de Marvel anti-held Deadpool weet dat hij redelijk gewelddadig omgaat met zijn slachtoffers en dat hij de nodige grove taal gebruikt. Als er een film zou mogen komen dan werd verondersteld dat een "R-rated"-versie zo goed als noodzakelijk zou zijn. Afgelopen week werd Deadpool eindelijk officieel aangekondigd en nu lijkt het erop dat studio 20th Century Fox toch gaat voor een film met een PG-13 kwalificatie.

Tijdens de laatste editie van de populaire Meet the Movie Press-podcast wordt medegedeeld dat regisseur Tim Miller een script in elkaar heeft weten te zetten die zou voldoen aan de regels om in aanmerking te komen voor een PG-13 rating. Miller zou hebben gezegd dat het project niet 'zijn ziel' heeft verloren. Bekijk onderstaande video vanaf 22:00 minuten.

De R-rated leeftijdskwalificatie staat zo'n beetje gelijk aan de Nederlandse leeftijdskwalificatie 16. Een PG-13 rating zorgt ervoor dat de jongere Noord-Amerikaanse bioscoopbezoekers alleen onder begeleiding de zaal in mogen als ze 13 jaar of jonger zijn. Bij een R-rated film is dat 17 jaar of jonger. Het grote voordeel van een PG-13 rating is dat de opbrengsten waarschijnlijk hoger zullen uitpakken, waardoor een productiebudget vaak ook hoger ligt. Dit laatste is niet geheel onbelangrijk bij een superheldenfilm.

Deadpool verschijnt vanaf 12 februari 2016 in de (Noord-Amerikaanse) bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair