Simon Kinberg over aanwezigheid oorspronkelijke mutanten 'X-Men: Apocalypse'

En Bryan Singer is bevestigd als regisseur van de film.

Het duurt nog twee jaar voordat X-Men: Apocalypse uitkomt in de bioscoop, maar dat weerhoudt Fox en scenarist Simon Kinberg er niet van wat details rond de productie te onthullen. Allereerst kunnen we bevestigen wat al lange tijd gedacht wordt: Bryan Singer keert daadwerkelijk terug als regisseur. Daar werd over getwijfeld wegens de aanklacht voor seksueel misbruik die tegen hem liep, maar nu die niet meer staat, is de weg weer vrij voor Singer om te regisseren.

In een interview met Yahoo! ging Kinberg verder in op de terugkeer van mutanten van de toekomstige generatie. ”De X-Men-film waar we aan werken, die iedereen kent als ‘X-Men: Apocalypse’ volgt de verhalen van de ‘First Class’ X-Men. Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholas Hoult, vele anderen van die generatie van X-Men. Dus, in toekomstige X-Men films? Misschien, maar in ‘Apocalypse’ zetten we echt het verhaal van de ‘First Class’-mutanten voort.”

Vervolgens werd Kinberg gevraagd of er misschien wat oorspronkelijke X-Men hercast zouden kunnen worden voor de film. ”Als we oorspronkelijke X-Men erin zouden laten voorkomen, zoals Storm, Jean, Scott en anderen, ja, dan zouden we ze moete hercasten, want Apocalypse speelt zich een dikke twintig jaar voor ‘X1’ af,” vertelde hij. ”Die is nu, bizar genoeg, al vijftien jaar geleden verschenen. Maar het zou heel moeilijk zijn om te doen. Halle, Famke en Jimmy en anderen die zo’n goed werk verricht hebben om die personages tot leven te brengen en zo bij die rollen passen. Dus het zou erg moeilijk zijn, maar ik zou voor ‘First Class’ ook gezegd hebben dat we geen acteurs zouden kunnen vinden die passen naast Ian McKellen en Patrick Stewart, maar ik geloof dat Michael en James er wel in geslaagd zijn zich de personages eigen te maken. Dus, gaan we de rollen hercasten? Als die personages in de film voorkomen, wel, maar we zullen zien.”

Hij is er dus vaag over, maar in het verleden heeft Kinberg al eens laten weten dat de oorspronkelijke mutanten terug zullen keren voor de film. Daar zit natuurlijk Hugh Jackmans Wolverine tussen, maar het is de vraag welke andere mutanten terug zullen keren. In het verleden liet Bryan Singer nog weten graag ”bekende personages in verschillende leeftijden” in de film te willen casten. Het lijkt dus zeer waarschijnlijk dat er inderdaad wat rollen hercast zullen worden.

X-Men: Apocalypse gaat eind mei 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair