'Y: The Last Man'-film komt er niet

De rechten zijn weer in handen van de bedenkers.

In januari meldden we dat de geplande verfilming van de Y: The Last Man comics mogelijk niet door zou gaan. De regisseur van de film, Dan Trachtenberg, bevestigde op Twitter dat de film inderdaad niet gemaakt wordt. De rechten zijn nu volledig terug in handen van bedenkers Brian K. Vaughn en Pia Guerra.


In gesprek met Slashfilm onthulde Trachtenberg wat er allemaal gepland was. "Het scenario ging in essentie over de eerste twee delen. We haalden inspiratie uit de oorspronkelijke 'Star Wars' en wilden een compleet verhaal vertellen... maar niet het hele verhaal. Het plan was om, indien succesvol, dan de rest van het verhaal in andere films te kunnen vertellen."

Trachtenberg gelooft ook niet dat er ooit een film over Y zal komen. "Ik weet niet zeker of Brian er ooit nog iets mee wil doen. En ik weet ook niet zeker of hij dat hoeft te doen," concludeerde de regisseur.

Y: The Last Man is het verhaal van Yorick Brown. Hij is een jonge man die, samen met zijn capucijneraapje Ampersand, op de een of andere manier een catastrofe overleefd. Elk levend wezen met een Y-chromosoom overlijdt als gevolg daarvan. Overgebleven in een wereld waarin alleen nog vrouwen leven, werkt Yorick samen met een regeringsofficial, 355, in een poging de waarheid rond de plaag te achterhalen en te ontdekken waarom hij de enige was die het overleefde.

NieuwsFilm

meest populair