David Fincher sprak over regie 'Star Wars: Episode VII'

Hij was echter bang voor de Disney-eisen.

Voordat bekend werd dat J.J. Abrams de regie op zich mocht gaan nemen van het veel besproken Star Wars: Episode VII werden er heel wat bekende regisseurs in verband gebracht met het project. Ook David Fincher (Gone Girl, 2014) werd gezien als de regisseur van de opvolger van Return of the Jedi en nu blijkt dat hij ook daadwerkelijk is gevraagd voor / heeft gesproken over de job.

Uit een interview met Fincher in het blad Total Film blijkt dat hij een gesprek met LucasFilm-baas Kathleen Kennedy had. Het kan bijna niet anders dan dat dit een gesprek ging over de plek op de regiestoel.

"Ik sprak erover met Kathy. Ik weet echter niet hoe Disney-Lucasfilm zal uitpakken. Het is lastig. Mijn favoriet is The Empire Strikes Back en als ik had gezegd dat ik meer zo'n film had willen maken, dan ben ik bang dat betaalde partij had gezegd: "Nee! Dat mag je niet doen! We willen het als die andere met al die wezens,"' aldus Fincher. "Ik heb Star Wars altijd gezien als een verhaal over twee slaven [C-3PO en R2-D2] die regelmatig wisselen van eigenaar. Ze zijn getuigen van de dwaasheid van hun meesters, de dwaasheid van de mensheid. Ik vond het een interessant idee in de eerste twee films, maar het was grotendeels weg in Return Of The Jedi."

Uiteraard kan het gesprek ook ergens anders over zijn gegaan. Misschien was het wel een gesprek voor één van de vervolgen of mogelijk een spin-off film? Wie weet regisseert hij op den duur wel eens een spin-off over C-3PO en R2-D2. Het zou in ieder geval een verrassende keuze zijn (geweest) voor de regisseur die slechts één keer een sequel regisseerde. Dit was zijn debuutfilm Alien³ (1992).



NieuwsFilm

meest populair