Gerucht: Marvel wil nu Ethan Hawke voor 'Doctor Strange'

Zal Joaquin Phoenix dan toch niet voor de comic-verfilming hebben gekozen?

Marvel Studios heeft een nieuwe kandidaat op het oog voor de titelrol in de Marvel Cinematic Universe-film Doctor Strange. Dit keer zou het gaan om niemand minder dan Ethan Hawke, de acteur uit films als Training Day (2001), Before Sunset (2004) en meer recentelijk The Purge (2013). Dit meldt ThisIsInfamous, de website die eerder onthulde dat Jon Hamm en Jack Huston nog de beoogde kandidaten zouden zijn.

Dit bericht lijkt misschien wat uit de lucht gegrepen, aangezien wordt verondersteld dat Marvel Studios vroeg of laat bekendmaakt dat de rol van Doctor Stephen Strange wordt ingevuld door topacteur Joaquin Phoenix, bekend uit titels als The Master (2012) en Her (2013). Toch zit er een kleine kans in dat ThisIsInfamous het dit keer bij het rechte eind heeft. Als Marvel al rond zou zijn met Phoenix, dan hadden we dit ondertussen toch wel eens mogen horen.

Hawke heeft later zelf aangegeven dat hij de rol wel ziet zitten en dat hij graag opnieuw samenwerkt met regisseur Scott Derrickson, met wie Hawke in 2012 de horrorfilm Sinister (2012) afleverde.

Het zal voorlopig nog even gissen blijven. Doctor Strange staat gepland voor 8 juli 2016.



NieuwsFilm

meest populair