Algemeen

Gerucht: Marvel wil nu Ethan Hawke voor 'Doctor Strange'

Zal Joaquin Phoenix dan toch niet voor de comic-verfilming hebben gekozen?

door Bram de Groot op 02.10.2014 om 10:31 in Algemeen
Marvel Studios heeft een nieuwe kandidaat op het oog voor de titelrol in de Marvel Cinematic Universe-film Doctor Strange. Dit keer zou het gaan om niemand minder dan Ethan Hawke, de acteur uit films als Training Day (2001), Before Sunset (2004) en meer recentelijk The Purge (2013). Dit meldt ThisIsInfamous, de website die eerder onthulde dat Jon Hamm en Jack Huston nog de beoogde kandidaten zouden zijn.

Dit bericht lijkt misschien wat uit de lucht gegrepen, aangezien wordt verondersteld dat Marvel Studios vroeg of laat bekendmaakt dat de rol van Doctor Stephen Strange wordt ingevuld door topacteur Joaquin Phoenix, bekend uit titels als The Master (2012) en Her (2013). Toch zit er een kleine kans in dat ThisIsInfamous het dit keer bij het rechte eind heeft. Als Marvel al rond zou zijn met Phoenix, dan hadden we dit ondertussen toch wel eens mogen horen.

Hawke heeft later zelf aangegeven dat hij de rol wel ziet zitten en dat hij graag opnieuw samenwerkt met regisseur Scott Derrickson, met wie Hawke in 2012 de horrorfilm Sinister (2012) afleverde.

Het zal voorlopig nog even gissen blijven. Doctor Strange staat gepland voor 8 juli 2016.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Best wel een goed idee eigenlijk. De man heeft nog nooit teleurgesteld en hij kan eigenlijk elk soort rol goed aan. Het enige jammere is dat als hij een rol krijgt in de Marvel films, hij misschien veel minder in B films komt opdraven.

benjamin

Avatar

eltorro "Het enige jammere is dat als hij een rol krijgt in de Marvel films, hij misschien veel minder in B films komt opdraven."


Aangezien z'n B-films dingen als The Purge of Getaway zijn, lijkt dat nu niet het ergste wat z'n carrière kan overkomen.

MisterMarvel

Avatar

Betere acteur. Goed nieuws dus. Zie hem zeker als rare tovenaar die klappen uit deelt. Bring it on Marvel

M0vieFreak

Avatar

Ik zie hem wel als Doctor Strange. De geruchten die we hebben gehoord zijn Joaquin Phoenix en hij het beste.

eltorro

Avatar

benjamin "Aangezien z'n B-films dingen als The Purge of Getaway zijn, lijkt dat nu niet het ergste wat z'n carrière kan overkomen."

Before Sunrise serie, Daybreakers, Sinister, Assault on Precinct 13 en ik denk ook wel zijn nieuwe SF film zou ik niet slecht noemen. Zelfs The Purge vind ik nog wel te doen.

batmaster

Avatar

En niemand niemand noemt Boyhood? Die was echt fantastisch. Hij was er goed in.

benjamin

Avatar

eltorro "Before Sunrise serie, Daybreakers, Sinister, Assault on Precinct 13 en ik denk ook wel zijn nieuwe SF film zou ik niet slecht noemen. Zelfs The Purge vind ik nog wel te doen."


Before Sunrise serie zijn geen B-films hoor. Andere namen zijn misschien 'niet slecht', maar ga je nu zeggen dat het jammer is dat iemand een rol in wat wel eens een goede film kan zijn aanneemt omdat hij zo minder tijd heeft films te maken die 'niet slecht' zijn?

Roeltje

Avatar

batmaster "En niemand niemand noemt Boyhood?"


Die wilde ik net noemen, fantastische rol!

Moviemagic

Avatar

Airbender "Ben ik de enige die dit niet ziet zitten?"


Nope. Ik ook. Ondanks dat het een goede acteur is zie ik hem dit niet doen. Ik zou eerder kiezen voor een Benedict Cumberbatch of misschien zelfs een jake gyllenhaal.

D3ft0n3

Avatar

Als we dan toch films aan het opsommen zijn, noem dan in ieder geval Gattaca. Geweldige film.

eltorro

Avatar

benjamin "Before Sunrise serie zijn geen B-films hoor. Andere namen zijn misschien 'niet slecht', maar ga je nu zeggen dat het jammer is dat iemand een rol in wat wel eens een goede film kan zijn aanneemt omdat hij zo minder tijd heeft films te maken die 'niet slecht' zijn?"

Is maar net wat je een B film noemt en voor mij blijft dat een film een laag budget (before sunrise had een erg laag budget).

"Niet slecht" is eigenlijk verkeerd uitgedrukt. Ik vind zijn films heerlijk. En ik ben ook hartstikke blij dat hij misschien deze rol krijgt. Ik hoop alleen wel dat hij B films blijft maken.

D3ft0n3 "Als we dan toch films aan het opsommen zijn, noem dan in ieder geval Gattaca. Geweldige film."

1 van de beste films ooit gemaakt. De film is op zoveel punten origineel en sterk, dat daar eigenlijk gwen discusie over gevoerd hoeft te worden8-)

benjamin

Avatar

eltorro "Is maar net wat je een B film noemt en voor mij blijft dat een film een laag budget (before sunrise had een erg laag budget). "


Wikipedia "A B movie is a low-budget commercial motion picture that is not definitively an arthouse. "

benjamin

Avatar

D3ft0n3 "Als we dan toch films aan het opsommen zijn, noem dan in ieder geval Gattaca. Geweldige film."


Als we dan toch films opnoemen, zou er toch iemand ook het briljante Dead Poets Society mogen noemen.

eltorro

Avatar

Gattaca blijft zijn beste film. Hij speelt wel opvallend veel in verschillende soorten films en ook altijd goed.

benjamin "A B movie is a low-budget commercial motion picture that is not definitively an arthouse."


Oh ja je hebt gelijk, dat zinnentje heb ik toevallig over het hoofd gezien. Maar dan zijn we er wel in ieder geval over uit dat de term b film, helemaal niks zegt over de kwaliteit van de film.

benjamin

Avatar

eltorro "Maar dan zijn we er wel in ieder geval over uit dat de term b film, helemaal niks zegt over de kwaliteit van de film."


Het is wel een beetje een bijbetekenis volgens mij (of het wordt toch zo gebruikt), maar in theorie dus niet. En wat de vraag betreft of Hawke nog andere dingen kan doen: Evans zat in Snowpiercer, Hemsworth in Rush en Johansson in Don Jon, Her én Under The Skin, dus ik denk van wel..

NieuwsFilm

meest populair