Stephen King: 'Dark Tower'-verfilming gaat er komen

Vroeg of laat wordt er weer aan gewerkt.

De afgelopen jaren hebben we regelmatig iets gehoord over de verfilming van Stephen Kings magnum opus, The Dark Tower. De laatste keer dat we er iets over hoorden, bleek dat er nog altijd aan gewerkt wordt, maar dat de verfilming nog ver van ons af ligt. In een interview met MTV ging King in op de verfilming.

”Het heeft me 35, 36 jaar gekost om ‘The Dark Tower’ te schrijven,” begon hij. ”Ik kan wachten [op de film]. We zijn er een paar keer heel dichtbij geweest. Ik ben content met zien wat er gebeurt. Vroeg of laat zal de verfilming er wel komen.”

Een van de meest recente plannen rond de film kwam van Ron Howard af. Hij wilde drie films maken en de gaten tussen de films vullen met televisieseries. ”Ik hield van dat idee, omdat het zo innovatief is,” vertelde King over die plannen. ”Het idee om het hoofdverhaal als films te vertellen en het achtergrondverhaal van de personages als televisieserie te vertellen. Om die tegelijk op te kunnen nemen en de gigantische filmsets ook voor televisie te gebruiken. Het is een erg innovatief idee.”

Maar alle grote studio’s weigerden dat project te maken, ondanks dat zelfs Oscar-winnend acteur Javier Bardem verbonden was aan de film. ”Hij was perfect voor de rol. We waren erg dicht bij groen licht. Maar je weet hoe het gaat met Hollywood. Dingen komen op als paddenstoelen na een regenbui. En dan, plotseling, zijn ze weg.”



NieuwsFilm

meest populair