Gesprekken over 'Iron Man 4' aan de gang

Daarnaast hebben we een behind-the-scenes van Avengers: Age of Ultron.

Wederom vertelde Iron Man-ster Robert Downey Jr. in een interview over zijn toekomst in het Marvel Cinematic Universe. Klaarblijkelijk wordt er wel onderhandeld over een vierde Iron Man-film. Verder ging de acteur in op Avengers: Age of Ultron én hebben we een behind-the-scenes van die film, van Disney Channel.

Allereerst ging hij in op de mogelijkheid van een nieuwe Iron Man-film. ”Daar wordt op een heleboel verschillende niveaus over gesproken nu,” vertelde de acteur. ”Voor mij komt het neer op de vraag wanneer mensen niet meer van een personage genieten. Op televisie is dat anders, daar kun je een lange levensduur verwachten vanwege de seizoenen, maar tussen films zit een twee of drie jaar durende pauze. Marvel blijft zijn productie maar verhogen en ik waardeer de manier waarop Kevin Feige en het creatieve team denken.”

”Dus het komt neer op een kwestie van, op welk moment kan ik nog een toevoeging zijn op wat ze maken en op welk punt krijg ik het gevoel dat ik zoveel tijd besteed aan de opnames en het promoten van deze films, dat ik niet meer de kans krijg om andere dingen te doen die goed voor ons zijn. Elk van die films wordt over twee jaar gemaakt en sommige mensen passen daar andere dingen in. Maar ik ben niet meer 42, ik word nu 50 en nu heb ik twee kleine kinderen in plaats van één en ook nog acht Team Downey projecten met mensen die geloven dat ik het geld van Warner Bros. niet zomaar uitgeef, maar dat ik het serieus neem. Tussen dat alles moet een balans gevonden worden.”

Een beetje grappend vroeg de interviewer van Deadline vervolgens of Downey Jr. de film wel zou maken als Mel Gibson hem zou regisseren. ”Ja hoor. Waarom niet? Die film zou geweldig zijn.”

In elk geval zal de acteur nog in twee films te zien zijn: Age of Ultron en in de toekomst nog in Avengers 3. Allereerst dus Age of Ultron. In het verleden vertelde Downey nog dat hij niet langer de hoofdrolspeler wilde zijn, zodra hij vijftig werd. Hij komt daar enigszins op terug: ”Ik weet niet meer wat een hoofdrolspeler is tegenwoordig. Ik denk dat het altijd iemand is geweest die zijn eigen verhaal kan dragen. Ik denk ook aan hoeveel makkelijker het is om je te bedenken dat ik twintig jaar ouder ben dan de rest daar. Dat is hoe de cast eruit ziet. Ruffalo en ik zitten redelijk dicht bij elkaar qua leeftijd en Spader is een paar jaar ouder. Maar je weet wat ik bedoel.”

Tot slot nog zoals beloofd een behind-the-scenes video van de film. Helaas is het geen officiële versie, die is nog niet beschikbaar.



NieuwsFilm

meest populair