Algemeen

Originele 'X-Men'-cast geliefder dan 'First Class'-acteurs

Bekijk de uitslag van de POLL van verleden week.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 05.10.2014 om 15:40 in Algemeen
Na ruim negenhonderd stemmen is duidelijk dat de 'oude' X-Men cast, met bijvoorbeeld Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X), Ian McKellen (Erik Lehnsherr / Magneto) en Rebecca Romijn (Raven Darkholme / Mystique), meer geliefd is dan de First Class-cast. De cast uit de eerste drie X-Men-films kreeg zestig procent van de stemmen.

- De cast uit de originele trilogie 60%
- De cast uit 'First Class' 40%

De jongere X-Men generatie, met James McAvoy (Charles Xavier / Professor X), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr / Magneto) en Jennifer Lawrence (Raven Darkholme / Mystique), kwam logischerwijs uit op veertig procent van de stemmen. Uit de reacties bleek dat er veel FilmTotaal-bezoekers geen onderscheid konden maken tussen beide casts. Op basis van de uitslag een logisch argument, maar ja bij een POLL moet je nu eenmaal een kamp kiezen.

De First Class-cast krijgt overigens nog minimaal één film om zich te bewijzen. Over een kleine twee jaar verschijnt X-Men: Apocalypse (2016) in de bioscoop. Ook 'oudje' Hugh Jackman (Logan / Wolverine) zal in deze film te zien moeten zijn. De 'oude' X-Men cast zien we daarna mogelijk nog in X-Men 4. Filmstudio 20th Century Fox zal echter wel snel moeten zijn. Ian McKellen (Magneto) vierde eerder dit jaar zijn 75e verjaardag.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Uit de reacties bleek dat er veel FilmTotaal-bezoekers geen onderscheid konden maken tussen beide casts. Op basis van de uitslag een logisch argument, maar ja bij een POLL moet je nu eenmaal een kamp kiezen.

Als de POLL was geweest welke X-Men film de beste cast had, dan zou Days of Future Past denk ik hebben gewonnen, omdat beide casts in die ene film zaten :)

Overigens hoeft de "First Class" cast zich niet "te bewijzen" naar mijn idee. Het is een sterke cast en ik kijk uit naar X-Men Apocalypse! :D

Frietgezicht

Avatar

Uit de reacties bleek dat er veel FilmTotaal-bezoekers geen onderscheid konden maken tussen beide casts. Op basis van de uitslag een logisch argument, maar ja bij een POLL moet je nu eenmaal een kamp kiezen.

Had niet gehoeven als je ook een keuze had 'geen van beide of beide' ;) Benieuwd of het dan anders was gelopen de uitslag.

Maar het is een feit dat Wolverine altijd het favoriete X-Men personage is geweest sinds de strips en tekenfilms daarna. Dus dankzij hem wint de oude garde. Dat was hun troef deze poll.

Frietgezicht

Avatar

De 'oude' X-Men cast zien we daarna mogelijk nog in X-Men 4. Filmstudio 20th Century Fox zal echter wel snel moeten zijn. Ian McKellen (Magneto) vierde eerder dit jaar zijn 75e verjaardag.

Magneto hoeft er toch niet in. Magneto begint een beetje een loser te worden in de reeks.
X-Men 1 faalt hij,X-Men 2 faalt hij, X-Men 3 faalt hij, First Class faalt hij en in DotFP faalt hij. Hij hoeft van mij geen 6e keer te falen.

Misschien zou het Savage Land-verhaal mooi zijn voor een film.
Badguys zoals Sauron en Mr Sinister.
Eventueel een kleine rol voor Magneto of als hij het kan opbrengen aan de good side.

berepoot123

Avatar

Frietgezicht "X-Men 1 faalt hij,X-Men 2 faalt hij, X-Men 3 faalt hij, First Class faalt hij en in DotFP faalt hij. Hij hoeft van mij geen 6e keer te falen."
Als je je daar al aan gaat ergeren, x-men zonder magneto is geen x-men. Maar hij moet ook geen grote rol hebben, ik zie wel een film zitten met mister sinister als main badguy.

Frietgezicht

Avatar

berepoot123 "Als je je daar al aan gaat ergeren, x-men zonder magneto is geen x-men. Maar hij moet ook geen grote rol hebben, ik zie wel een film zitten met mister sinister als main badguy."


Mwah,alsof Magneto in de comics of tekenfilms er continu bij was. Hij is een populaire 'badguy'(soms een goodguy) maar in de films is die telkens de main badguy met een plan,dat gaat mij idd wel vervelen.

Maar daarom ben ik al blij met X-Men Apocalypse. Met zo'n grote badguy lijkt het mij onmogelijk dat Magneto nog tijd krijgt in die film voor een eigen plan behalve het helpen bij het stoppen van Apocalypse.

bigmichiel

Avatar

Had de optie "Beide" toegevoegd en deze poll zou er heel anders uitzien. Heb zelf niet gestemd omdat ik mijn antwoord niet kon geven, "Beide!" ;)

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Mwah,alsof Magneto in de comics of tekenfilms er continu bij was. Hij is een populaire 'badguy'(soms een goodguy) maar in de films is die telkens de main badguy met een plan,dat gaat mij idd wel vervelen.

Maar daarom ben ik al blij met X-Men Apocalypse. Met zo'n grote badguy lijkt het mij onmogelijk dat Magneto nog tijd krijgt in die film voor een eigen plan behalve het helpen bij het stoppen van Apocalypse."
Dat van Magneto valt me eigenlijk pas op nu jij het zegt:E.

Hij faalt inderdaad altijd, maar zorgt er wel voor dat hij zijn sporen nalaat. Bovendien zorgt zijn karakter dat belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden. En dan is hij ook nog eens in de oude en nieuwe versie erg goed vertolkt door 2 topacteurs:).

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Dat van Magneto valt me eigenlijk pas op nu jij het zegt:E.

Hij faalt inderdaad altijd, maar zorgt er wel voor dat hij zijn sporen nalaat. Bovendien zorgt zijn karakter dat belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden. En dan is hij ook nog eens in de oude en nieuwe versie erg goed vertolkt door 2 topacteurs:)."


Mwah,sporen nalaat. Hij heeft bijv nog nooit een X-Men vermoord,dat zijn altijd de andere badguys die mutanten vermoorden(Sentinels, Shaw, Phoenix)
Wat is sporen nalaten,dat doet dan elke badguy in een film.

Ja idd,2 topacteurs. Ik vond McKellen wel beetje uitgepuft overkomen maar nog steeds fantastisch en Fassbender zie ik graag terugkomen maar niet als de badguy.
Mij ging mij ook meer erom dat FT de fout maakt te lullen alsof een X-Men 4 zonder McKellen raar zou zijn ofzo.

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Mwah,sporen nalaat. Hij heeft bijv nog nooit een X-Men vermoord,dat zijn altijd de andere badguys die mutanten vermoorden(Sentinels, Shaw, Phoenix)
Wat is sporen nalaten,dat doet dan elke badguy in een film.

Ja idd,2 topacteurs. Ik vond McKellen wel beetje uitgepuft overkomen maar nog steeds fantastisch en Fassbender zie ik graag terugkomen maar niet als de badguy.
Mij ging mij ook meer erom dat FT de fout maakt te lullen alsof een X-Men 4 zonder McKellen raar zou zijn ofzo."
Klopt, maar toch heeft Kellen zijn rol goed vertolkt naar mijn mening. Op de een of andere manier kwam hij bij mij altijd overtuigend over als bad- (en nu good-)guy:).

nieuwslaatste nieuws

meest populair