Algemeen

Sony Pictures zet zinnen op nieuwe 'Robin Hood'

Nieuw script, nieuwe maatschappij en dus een nieuwe film rond de Merry Men.

door Bram de Groot op 07.10.2014 om 11:19 in Algemeen
Al enige tijd zingt er in Hollywood een script rond waarin een verhaal wordt beschreven in de wereld van het personage Robin Hood. Al meerdere partijen zouden serieuze interesse hebben getoond, maar het lijkt er volgens Variety op dat Sony Pictures er met de buit vandoor gaat.

Het script is geschreven door Cory Goodman en Jeremy Lott en volgens de website betaalt de filmstudio een bedrag met zeven cijfers voor het script dat een "re-imagining" zou zijn van het beroemde verhaal rond "The Hooded Man". Sony heeft nog niet willen reageren.

Volgens bronnen van Variety zouden de studio's Working Title en Paramount Pictures het script ook graag hebben aangekocht, maar uiteindelijk drukte Sony's productiebaas Michael De Luca zijn stempel om door te gaan met een daadwerkelijke aankoop.

De laatste keer dat we Robin Hood op het witte doek zagen was in 2010. Toen verscheen Robin Hood van regisseur Ridley Scott en Russell Crowe vervulde de titelrol. Ondanks dat de film meer dan $300 miljoen noteerde aan de wereldwijde bioscoopkassa, werd de film gezien als een teleurstelling. Hieronder dan toch maar even de trailer:


15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Benieuwd of we ditmaal ook echt iets nieuws te zien zullen krijgen. Ridley Scotts Robin Hood had oorspronkelijk namelijk ook een bijzondere invalshoek (Robin Hood als de schurk, de sheriff van Nottingham als de held), maar bij de vele herschrijvingen is die verloren gegaan, zodat het uiteindelijk een vrij conventionele vertelling werd.

Pete_027

Avatar

Dit verhaal kennen we nu inmiddels wel:O

Timothy

Avatar

Wat dit bericht nog vergeet te melden is dat men hiermee wil inspringen op de huidige hype: het creëren van een eigen "Universe". Verwacht dus losse films van bijvoorbeeld Little John, Ivanhoe en natuurlijk Robin Hood zelf.

dusk

Avatar

Nee he...

ridjieddo

Avatar

Timothy "Wat dit bericht nog vergeet te melden is dat men hiermee wil inspringen op de huidige hype: het creëren van een eigen "Universe". Verwacht dus losse films van bijvoorbeeld Little John, Ivanhoe en natuurlijk Robin Hood zelf."


Dat was ook mijn eerste gedachte. De beste robin hood-vertolking is nog steeds de Disney tekenfilm! Die vos was baas.

Timothy

Avatar

ridjieddo "De beste robin hood-vertolking is nog steeds de Disney tekenfilm! Die vos was baas."


Die was inderdaad meesterlijk, maar mijn persoonlijke favoriet is de Errol Flynn versie.

skullsplitter

Avatar

Thiver "Benieuwd of we ditmaal ook echt iets nieuws te zien zullen krijgen. Ridley Scotts Robin Hood had oorspronkelijk namelijk ook een bijzondere invalshoek (Robin Hood als de schurk, de sheriff van Nottingham als de held), maar bij de vele herschrijvingen is die verloren gegaan, zodat het uiteindelijk een vrij conventionele vertelling werd."

Ik had ergens zelfs gehoopt dat Robin Hood en de sheriff van Nottingham één en dezelfde persoon waren, waarbij de sheriff een symbool van hoop en rechtvaardigheid creerde om de mensen wat terug te kunnen geven wat hij onder dwang van zijn tijdelijk vorst moest innemen...

M0vieFreak

Avatar

Komen ze zeker weer met een aantal delen aan wat ook Warner Bros nu bezig is met King Arthur. Kan interessant worden.

SeanDeNiro

Avatar

Alles is dus nieuw behalve de film zelf.

Secret1994goesFilm

Avatar

Vond het jammer dat er geen vervolg is gekomen...
Was meer een Rober Hood 'Origins' of 'Begins'

stoneman

Avatar

M0vieFreak "Komen ze zeker weer met een aantal delen aan wat ook Warner Bros nu bezig is met King Arthur. Kan interessant worden."
clive owen zette een prachtige Arthur, Russel een geniale Robin. Sorry, overtreffen? Teleurstelling in werkelijkheid. Not! Niet voor de komende tien jaar in ieder geval!

Baron Von Marlon

Avatar

Thiver "Benieuwd of we ditmaal ook echt iets nieuws te zien zullen krijgen. Ridley Scotts Robin Hood had oorspronkelijk namelijk ook een bijzondere invalshoek (Robin Hood als de schurk, de sheriff van Nottingham als de held), maar bij de vele herschrijvingen is die verloren gegaan, zodat het uiteindelijk een vrij conventionele vertelling werd."


Heb dit ook gelezen. Dacht dat het zelfs een tweeluik zou worden.
Had mooi geweest...

Muufley

Avatar

Beste Robin Hood?

Robin Hood Men in Tights? Nee...niemand?

Thiver

Avatar

skullsplitter "Ik had ergens zelfs gehoopt dat Robin Hood en de sheriff van Nottingham één en dezelfde persoon waren, waarbij de sheriff een symbool van hoop en rechtvaardigheid creerde om de mensen wat terug te kunnen geven wat hij onder dwang van zijn tijdelijk vorst moest innemen..."

Wow, mooi concept. Dat zou zonder meer een boeiendere film hebben opgeleverd dan Robin Hood à la A Knight's Tale.

Porter

Avatar

Kijk prince of thieves wel opnieuw, heerlijk vermaak en nog steeds de beste robin hood. Humor , actie en avontuur.

NieuwsFilm