Daniel Radcliffe kan niet met huilende meisjes omgaan

Ondanks zijn normale houding komt hij maar niet van zijn narcistisch imago af.

Iemand die de beroemdheid niet naar zijn hoofd laat stijgen is acteur Daniel Radcliffe (The Woman in Black, Horns). In een interview met As If magazine vertelt de 25-jarige Engelsman dat hij wezenlijk een simpele ziel is. "Ik hoop dat het mensen verrast wanneer zij mij ontmoeten en realiseren hoe normaal ik eigenlijk ben. Althans, ik denk dat ik dat ben! We hebben allemaal onze eigenaardigheden en kleine beetjes krankzinnigheid, maar ik denk niet dat ik een onuitstaanbare eikel ben. En sommige mensen denken zo over andere die in de schijnwerpers opgegroeid zijn."

Ook geeft de Kill Your Darlings-acteur toe dat hij begrijpt iets anders te zijn vanwege zijn bekendheid. "Maar wanneer ik met mensen praat dan voel ik mij dat niet," zegt hij. "Ik probeer het imago van een zelfzuchtige filmster tegen te gaan, omdat het effect van roem onzin is. Mensen die er van genieten om anders behandeld te worden en in aandacht verdrinken zijn in het algemeen mensen die ik niet echt mag."

Over het tegenkomen van fans vertelt hij: "Wanneer ik iemand ontmoet en het verloopt heel gênant dan begrijp ik dat in eerste instantie niet. Iemand moet dan tegen me zeggen: 'Daniel, ze waren heel erg nerveus om je te ontmoeten!' En dan heb ik zoiets van: 'Natuurlijk, daar heb ik nooit aan gedacht!' Het verschrikkelijkste is wanneer mensen gaan huilen. Dat is een afschuwelijk gevoel, vooral wanneer het om dertien of veertienjarige meisjes gaat. Ik voel me dan slecht. Het is het niet waard om over te huilen. Echt niet! Meestal doen ze het vanwege de opwinding, maar ik heb dan alsnog geen idee hoe ik er mee om moet gaan."



NieuwsFilm

meest populair