Blu-Ray Review: Walk of Shame

Laat Elizabeth Banks maar rondhuppelen in haar gele jurkje.


Regie: Steven Brill | Cast: Elizabeth Banks (Meghan), James Marsden (Gordon), Gillian Jacobs (Rose), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: 22 mei 2014 | FilmTotaal recensie: Walk of Shame

Ondanks dat actrice Elizabeth Banks alweer veertig jaar is, zal menigeen wel even zijn afgestemd op de trailer van de komedie Walk of Shame van regisseur Steven Brill, bekend van titels als Drillbit Taylor (2008) en Mr. Deeds (2002). In de film huppelt Banks namelijk rond in een zeer opvallend jurkje en dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. Na het zien van de complete film kan geconcludeerd worden dat niet Banks de hoofdrol speelt, maar juist dat korte gele jurkje. Helemaal niet erg ook.

Het jurkje wist van Walk of Shame geen financieel succes te maken. De $15 miljoen kostende komedie, waarin ook rollen te zien zijn van James Marsden en Gillian Jacobs, kwam niet verder dan zo'n zes miljoen dollar. Onlangs zond Dutch Filmworks een zeer basic Blu-Ray schijf het schap in.

Synopsis

Meghan Miles is een verslaggeefster die ervan droomt om nieuwslezeres te worden. Deze droom komt echter in gevaar wanneer ze na een onenightstand in het centrum van Los Angeles terechtkomt, zonder telefoon, auto, identiteitskaart of geld. Bovendien heeft ze slechts 8 uur de tijd om het belangrijkste sollicitatiegesprek van haar leven te halen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Walk of Shame goed "Rotten" met slechts 12%. De IMDb noteert een stuk beter met een 6,1 bij ruim 22 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de komedie met een vergelijkbare 5,8 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers gaf twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Walk of Shame bedroeg zo'n $15 miljoen. In de States heeft het slechts een week gedraaid in zo'n vijftig theaters. De wereldwijde totaalomzet kwam uit op een kleine zes miljoen dollar, waarvan er bijna 3,5 ton werd opgehaald aan de Nederlandse bioscoopkassa's.


Blu-Ray: Walk of Shame | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid:: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen EAN: 8715664111635 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

Deze Blu-Ray uitgave van Walk of Shame bestaat uit een standaard Amaray Blu-Ray keepcase en uiteraard de Blu-Ray-schijf. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van een filmposters. Uiteraard zien we Elizabeth Banks in haar opvallend gele jurkje. Op de achterzijde staat een quote uit de NRC Next. De recensent gaf maar liefst vier sterren aan de "luchtige komedie die nergens flauw wordt of concessies doet."

Beeld & geluid

Dit is niet echt een film die je kijkt vanwege de beeldkwaliteit, maar er kan gezegd worden dat het er prima uitziet. De gele jurk van actrice Elizabeth Banks knalt uiteraard van het scherm en verder toont het beeld prima scherp. De DTS-HD track doet het ook aardig, met voldoende surround effects. Gewoon een degelijke schijf.

Extra's

De High Definition schijf van Walk of Shame moet het helaas zonder extra's stellen. Normaal gesproken kunnen we wel op enkele tips komen, maar in dit geval echter niet.

Conclusie: Naar dat gele jurkje blijf je wel kijken; de Blu-Ray schijf is na 95 minuten op.

Uiteraard is Walk of Shame geen enorme hoogvlieger, ook niet binnen het genre, maar op zich doet actrice Elizabeth Banks heeft nog best goed als de hulpeloze en verdwaalde Meghan. De rol past haar ook prima, net als het prachtige gele jurkje dat haar als gegoten zit. De 40-jarige actrice zien we binnenkort weer als Effie Trinket in The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en volgend jaar is ze te zien in Pitch Perfect 2 en Magic Mike XXL.

Deze Blu-Ray uitgave van Walk of Shame is netjes, maar bevat geen extra's. Aangezien op het interweb ook geen boeiende featurettes te vinden zijn, hieronder maar even een clip. Boop boop!


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair