Leonardo DiCaprio werkt samen met Netflix aan 'Virunga'

DiCaprio neemt met zijn bedrijf 'Appian Way Productions' de productie in handen.

Leonardo DiCaprio (The Departed, Inception, The Wolf of Wall Street) werkt samen met Netflix aan de natuurdocumentaire ‘Virunga’. DiCaprio neemt met zijn bedrijf ’Appian Way Productions’ de productie van de documentaire in handen.

‘Virunga’, deels onderzoekende journalistiek en deels natuurdocumentaire, gaat over het in Rwanda gelegen Virunga National Park (het oudste natuurreservaat van Afrika), waarin de dieren worden bedreigd door stropers, militanten en de industrie.

”Films als ‘Virunga’ zijn krachtige verhalen die een blik werpen op de ongelofelijke culturele en natuurlijke diversiteit van onze wereld, de krachten die deze bedreigen, en de mensen die ervoor vechten om dit te beschermen,” aldus DiCaprio. ”De samenwerking met Netflix is een mooie kans om mensen te informeren en inspireren om betrokken te geraken bij dit onderwerp.”

”Leo begrijpt intuïtief dat er niets sterker is dan film om mensen te raken,” aldus Netflix ‘Chief Content Officer’ Ted Sarandos. ”Met ‘Virunga,’ werken we samen met Leo aan de kennismaking van kijkers over de hele wereld met een ongelofelijk, aangrijpend verhaal.”

‘Virunga’ is vanaf 7 november te zien op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair