Komt Warner Bros. met een tweede reeks superheldenfilms?

Waarom werden Joseph Gordon-Levitts 'The Sandman' en Guillermo del Toro's 'Justice League Dark' niet aangekondigd?

Verleden week maakte Warner Bros. bekend welke DC Comics-films ze komende jaren gaan uitgeven. Een van de titels die ontbrak op de lijst is The Sandman, de film die op dit moment wordt ontwikkeld door Joseph Gordon-Levitt, Neil Gaiman en David S. Goyer.

Neil Gaiman, de oorspronkelijke bedenker van het personage, heeft laten weten waarom: "Sandman is geen DC Comics-film. Het is een Vertigo-film. Dat is een andere reeks films en daarvoor komt een andere aankondiging."

Vertigo is een sub-label / imprint van DC Comics. In het verleden verschenen er al een aantal verfilmingen van Vertigo titels, zoals V for Vendetta (2005) en Constantine (2005).

Een andere titel die ontbrak is Guillermo del Toro's Justice League Dark. Deze titel combineert personages uit zowel de wereld van DC als Vertigo. Het zou kunnen betekenen dat Warner Bros. werkt aan een tweede reeks (super)heldenfilms gebaseerd op personages uit (voornamelijk) de Vertigo comics. Opvallend is dat Gaiman verwijst naar een "reeks films" en een "andere aankondiging".



NieuwsFilm

meest populair