Walt Disney onthult 'Moana' met eerste concept-art

De grote animatiefilm voor eind 2016.

Afgelopen twee jaar wist Walt Disney Animation Studios te scoren met de animatiefilms Wreck-It Ralph en Frozen. Vooral de laatste was een enorme box office kraker. Volgende maand (VS) en februari (NL) volgt de potentiële kaskraker Big Hero 6 en verrassend genoeg heeft de studio geen titel ingepland voor eind 2015. Het jaar daarop verschijnt Moana. Dit heeft Walt Disney gisteren bekend gemaakt.

De nieuwe "Walt Disney Classic" Moana, die volgens eerdere geruchten pas in 2018 moest gaan verschijnen, moet een bewegelijke en avontuurlijke CG-animatiekomediefilm worden. Het gaat over een bevlogen tiener die de onmogelijke uitdaging aangaat om de zoektocht van haar voorouders te volbrengen. Hieronder de eerste concept-art:

Klik voor een vergroting



De regisseurs van Moana zijn geen onbekenden. Het zijn Ron Clements en John Musker, bekend van de Disney klassiekers The Little Mermaid, The Princess and the Frog en Aladdin. Clements over de nieuwe samenwerking: John en ik hebben samengewerkt bij zoveel films, van The Little Mermaid tot Aladdin tot The Princess and the Frog. Om samen Moana te creëren is een van de grootste sensatie van onze carrière. Het is een groot avontuur dat zich afspeelt in een prachtige wereld van oceanen."

En Musker: "Moana is ontembaar, gepassioneerd en een dromer met een unieke verbinding tot de oceaan. Ze is het soort karakter dat we allemaal graag zien. We kunnen niet wachten om haar te introduceren aan het publiek."

In de wereld van Oceanië zet de geboren navigator Moana koers op zoek naar een legendarisch eiland. Tijdens haar ongelooflijke reis werkt ze samen met haar held, de halfgod Maui. Het wordt een actievolle reis dwars door de open oceaan waar ze enorme zeedieren, adembenemende onderwaterwerelden en oude folklore ontmoeten.

Eind 2016 moet Moana in de bioscoop te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair