Regisseur David Ayer over 'Suicide Squad'

Nu Warner Bros. diens plannen heeft onthuld van het DC filmuniversum slaat iedereen er een boekje over open.

Over een paar dagen kunnen we van David Ayer's oorlogsfilms Fury genieten, maar Ayer zelf zit inmiddels al verder in de toekomst met zijn hoofd. Filmstudio Warner Bros. kondigde onlangs hun volledige planning aan met betrekking tot de DC universum films en de mensen die eraan zouden gaan werken. Onder één van deze projecten valt Suicide Squad, die Ayer gaat regisseren. Hierover had hij het één en ander te vertellen jegens Empire.

"'Fury' heeft mijn lust naar grote projecten en het idee om aan een wereldwijde creatie te werken aangescherpt. Je kan als regisseur indrukwekkende dingen doen met de juiste middelen, en daaronder vallen tijd en geld. Ik kan je vertellen dat het de Dirty Dozen met superschurken wordt. Ik vraag me namelijk af: 'Heeft een film per se helden nodig?'"

De Suicide Squad is een organisatie in de DC Comic Universe bestaande uit tegenstanders van superhelden die in het geheim voor de overheid van de Verenigde Staten werken. Zij voeren de meest gevaarlijke missies uit in ruil voor strafvermindering. Ayer geeft aan het niet erg te vinden om van zijn gewoonlijke serieuze films af te wijken om aan een stripboekfilm te werken. Hij kijkt er zelfs naar uit.

"Ik houd van de passie die de fans voor deze karakters en werelden hebben. Er is iets buitengewoons aan het stripboekgenre en met de technologie van vandaag kunnen deze werelden op een manier geproduceerd worden die geloofwaardig en intelligent overkomen bij het publiek. Het is net een wereldwijde religie op die manier. De mythologie die de karakters vertegenwoordigen - namelijk het idee dat het gevallen goden op Aarde zijn - vind ik fascinerend. Ik kan niet wachten om dat te verkennen."

De geruchtenmolen gaf onlangs weg dat er aardig wat leden in het antihelden team zouden voorkomen. Namelijk de huurmoordenaar Deadshot, de supersterke chemicus Blockbuster, de zichzelf duplicerende Multiplex, de vliegensvlugge Jaculi, de illusie creërende Mindbogger, de dieren nabootser Vixen en de racistische Captain Boomerang. Ook vermelde Superherohype dat Ryan Gosling, Tom Hardy, Margot Robbie en Will Smith in gesprek zijn om één van de genoemde rollen te vervullen. Op het moment is er echter nog niets bevestigd.

Suicide Squad wordt in augustus 2016 verwacht, een paar maanden na het langverwachte Batman v Superman: Dawn of Justice.



NieuwsFilm

meest populair