Arnold Schwarzenegger dankzij James Cameron in 'T5'

De makers van de nieuwste Terminator film wisten niet hoe ze Schwarzenegger in het verhaal moesten schrijven.

In het afgelopen jaar vonden er vele onthullingen plaats over het aankomende Terminator: Genisys, waaronder castinggeruchten, de creatie van een nieuwe trilogie en de PG13 kijkcijfer. Dat de Oostenrijkse Arnold Schwarzenegger weer in de film zou spelen is inmiddels al een poosje bekend, maar James Cameron (die The Terminator en T2: Judgement Day regisseerde) heeft laten weten dat hij de makers moest uitleggen hoe dat precies mogelijk zou zijn. Men was namelijk bang dat een 67-jarige spierbundel als de T-800 niet in het verhaal zou passen. Cameron zag het probleem niet.

"Ik had geen interesse om aan de film te werken of te produceren, maar ik wilde wel een goed woordje spreken voor Arnold. Ik wilde er op wijzen dat de huid van de Terminator niet kunstmatig is, dat het organisch is en kan verouderen. Theoretisch gezien zou er dan een Terminator kunnen zijn die terug in de tijd is gestuurd, zijn doelwit heeft gemist en vervolgens in de samenleving heeft voortbestaan. Want het is een bestuderende computer en hij heeft een processor die als hersens dient waardoor hij steeds menselijker zou kunnen worden gedurende de tijd dat hij niet ontdekt wordt."

De verklaring is een logische en daarnaast vermeldt de Aliens-regisseur dat hij zich ook geen zorgen om de film maakt en er potentie in ziet. "Het is mijn probleem niet! Het is alsof ik een grootouder ben. De kinderen komen op bezoek en jij kan ze weer terugsturen! Ik hoop dat het goed komt. Ik zie ze het graag goed doen. En gebaseerd op het script dat ik heb gelezen denk ik wel dat er een goede kans is. Het ziet er naar uit dat het iets leuks kan worden."

Terminator: Genisys wordt in juli 2015 verwacht en zal door Alan Taylor (Thor: The Dark World) geregisseerd worden. Naast Schwarzenegger bestaat de cast o.a. uit Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke en J.K. Simmons. James Cameron zal voorlopig druk bezig zijn met de Avatar-vervolgen, waarvan deel twee eind 2016 in de bioscoop zal verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair