Ray Fisher wist niet van solofilm 'Cyborg' af

De acteur spreekt over zijn rol in het DC filmuniversum.

Nu duidelijk is wat Warner Bros. van plan is met zijn DC Comics-films, mogen de sterren van de aankomende filmreeks er blijkbaar eindelijk over vertellen. Gisteren sprak Jason Momoa nog over Aquaman en vandaag gaat Ray Fisher in op zijn rol als Cyborg.

Ondanks dat de acteur in nog geen enkele feature film gespeeld heeft, is hij toch al een grote naam geworden. Dat blijkt te komen door Ang Lee. Fisher speelde vorig jaar in het theater de rol van Muhammed Ali en kreeg toen Ang Lee te spreken. ”Een van zijn volgende projecten is een 3-D boxfilm over Joe Frazier en Muhammed Ali. Dus hij zoekt mensen om Ali te kunnen spelen in deze film. Ang en ik hadden een meeting over zijn ideeën voor het project en dat is allemaal erg interessant. We zullen zien waar dat heen gaat.”

Direct daarna kwamen managers, scouts en casting mensen langs. Zo ook de verantwoordelijken voor het casten van Star Wars: Episode VII, maar uiteindelijk koos Fisher voor de rol van Cyborg. Daardoor voelt hij nu erg veel druk. ”Ik wist niet hoe ver DC en Warner met mijn personage wilden gaan. Toen ik tekende, wilde ik vooral deel zijn van deze wereld. Maar deze specifieke informatie heb ik ook pas net ontdekt. Ik had nooit verwacht dat ik mijn eigen stand-alone film zal krijgen.”

De acteur zal daarnaast in elk geval spelen in Batman v Superman: Dawn of Justice en in The Justice League Part One. Hij heeft tijdens de opnames al bijna iedereen ontmoet. ”Behalve Henry Cavill en Ezra Miller. Het was surrealistisch. Je krijgt altijd het gevoel dat werken op een set in Hollywood erg stressvol is. Maar de ervaring heeft me dat stereotype doen vergeten. Als er stressvolle tijden zijn, waren die er niet toen ik er was.”

Batman v Superman gaat in maart 2016 in première. Een jaar later, in november 2017, is de acteur te zien in The Justice League Part One. Zeer waarschijnlijk is hij ook in november 2019 te zien in The Justice League Part Two en nog een jaar later in een solofilm.



NieuwsFilm

meest populair