Trailer 'Avengers: Age of Ultron' beter bekeken!

Hulkbuster, Hulk, Ultron, Scarlet Witch, Quicksilver... en Andy Serkis! Wat heb je allemaal net niet goed gezien?

En daar was de trailer van The Avengers: Age of Ultron opeens! Ruimschoots eerder dan gepland, aangezien de beelden enkele uren voor de vervroegde officiële verschijning lekte op het interweb. Net als bij de onthulling van de cast van Star Wars: Epside VII greep Walt Disney snel in. Hieronder de reactie van Marvel op het lekken van de humorloze trailer:


Over naar de trailer zelf! Zoals wel vaker kijken we in een 'Trailer beter bekeken'-bericht terug op wat we hebben gezien met een reeks foto's en zaken die ons en andere websites opvielen. Uiteraard moet je niet vreemd opkijken als je iets leest dat op een spoiler lijkt. Veel van onderstaande is echter gestoeld op de verhaallijnen in de Marvel comics of slechts speculatie.

Het voorproefje zit vol met sfeervolle beelden, bekende helden, nieuwe tegenstanders en prima muzikale ondersteuning. Ja, prima muzikale ondersteuning. Toch? Het fraaie nummer "I've Got No Strings" verwijst naar het bekende nummer uit Walt Disneys Pinocchio. Uiteraard in een ultra-nieuw jasje.



De beelden in de trailer maken het helemaal duidelijk. De Avengers moeten het in Age of Ultron opnemen tegen een nieuwe schurk. Het betreft de titel-villain Ultron, een intelligente robot die op één of andere manier ontstaat door een uit de hand gelopen project van wereldverbeteraar Tony Stark (Robert Downey Jr.). Zoals bekend is de iets bewerkte stem van Ultron van acteur James Spader (The Blacklist, Lincoln). Andere nieuwe personages zijn onder meer The Vision (Paul Bettany) - die we nog kregen te zien - en (de mutanten) Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).

Hieronder als eerste een video waarin we meer dan vijf dingen voorbij zien komen die je mogelijk niet direct hebt gezien. Houd er uiteraard rekening mee dat er in de video flink wordt gespeculeerd over het verloop van de film. Dit kan spoilerig overkomen.


Dan de reeks foto's (klik voor een vergroting)

Hieronder de hand van Ultron die bezig is om de vorm aan te nemen die we onder meer aan het einde van de trailer zien.

Bekijk de afbeelding

De Avengers zitten behoorlijk stuk en lijken verslagen in een aantal shots. Vooral Bruce Banner (Mark Ruffalo) lijkt zichzelf (of de Hulk) niet meer onder controle te hebben. Hieronder één van die shots, met een grote vraag: waar is Tony Stark? (Hawkeye zit waarschijnlijk in de cockpit...)

Bekijk de afbeelding

Vermoedelijk de eerste verschijning van Ultron, die op dat moment al 'in control' lijkt te zijn. Inclusief een Avengers logo.

Bekijk de afbeelding

Op onderstaande screen is naast de bekende helden - inclusief Colonel James Rhodes Don Cheadle - een andere personage te zien, naast Thor (Chris Hemsworth). Dit is naar het schijnt actrice Kim Soo-hyun in de rol van S.H.I.E.L.D. agent Monica Chang, het hoofd van de A.I. Divisie in de comic 'Age Of Ultron'.

Bekijk de afbeelding

Captain America (Chris Evans) arriveert in het gebouw. E.e.a. wordt beschouwd in bovenstaande video.

Bekijk de afbeelding

Zoals te verwachten zal Bruce Banner weer aardig met zichzelf in de clinch liggen. Onderstaande screen leidt waarschijnlijk tot een nieuwe ontpopping.

Bekijk de afbeelding

Onderstaande instrumenten die lijken op operatiegereedschap komen ook in bovenstaande video voor. Hoogstwaarschijnlijk heeft het een verband met de end-credit scène van Captain America: The Winter Soldier, waarin we naast Quicksilver en Scarlet Witch ook het personage Baron von Strucker (Thomas Kretschmann) zien. De laatste duikt ook op in Age of Ultron.

Bekijk de afbeelding

Hieronder twee foto's van Ultron en het duo Quicksilver en Scarlet Witch. Het is duidelijk dat ze iets gemeen hebben. Een samenwerking? Heeft Ultron ze gered uit handen van Baron von Strucker? Is het gewoon een soort van vriendschappelijke ontmoeting?

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

En dan Ultrons leger. Hier een close-up van één van Ultrons vele verlengstukken.

Bekijk de afbeelding

En uiteraard ook Hulkbuster vs. Hulk. Nice! Mogelijk betreft dit de openingsscène.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Nog even Quicksilver en Scarlet Witch in actie. De eerste zagen we al in X-Men: Days of Future Past en nu dus ook in Age of Ultron. Overigens gespeeld door verschillende acteurs en ze hebben niets met elkaar te maken.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

We krijgen ook een flashback te zien van Steve Rogers. Op onderstaande foto zien we rechts niemand minder dan Peggy Carter (Hayley Atwell), het personage dat begin volgend jaar opduikt in een eigen tv-serie.

Bekijk de afbeelding

En toen zagen we Andy Serkis, die naar verluidt (zie wederom de video hierboven) de rol speelt van Ulysses Claw, een Black Panther villain. Zou het dan toch? Er zijn nog plekjes open in 'Phase 3'.

Bekijk de afbeelding

Hieronder Black Widow (Scarlett Johansson) en de arm van Hulk. Klaarblijkelijk worden ze vrienden.

Bekijk de afbeelding

De Avengers nemen het ook tegen elkaar op. Mogelijk zijn dit van die bekende onderonsjes zoals we die ook zagen in het eerste deel.

Bekijk de afbeelding

En dan nog drie beelden van Hulkbuster vs. Hulk.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Hieronder het gebroken - onverwoestbare - schild van Captain America, met daarboven de hand van... Thor! (zie wederom de video). Laat Civil War maar beginnen!

Bekijk de afbeelding

En als laatste - zonder 'strings' - de slechterik Ultronnnn..!

Bekijk de afbeelding

De superheldenfilm van Marvel Studios en The Avengers-regisseur Joss Whedon draait vanaf 23 april in de Nederlandse (3D) bioscoop. Check eventueel nogmaals de trailer en hieronder als afsluiter de IGN Rewind voor de echte die-hards!


En het kan bijna niet anders; we sluiten af met een POLL!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair